digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Sibovac domaćin sportskih susreta mekteba na nivou Medžlisa IZ Gradačac

Autor: Elvedin Kavazović Maj 08, 2017 0

U subotu, 06.05.2017.g., u džematu Sibovac- Omeragići održani su sportski susreti mekteba na nivou Medžlisa IZ Gradačac. Organizator mektebskih- sportskih susreta je bila  Vjersko – prosvjena služba MIZ Gradačac

Takmičenje je počelo u 9 sati i trajalo je do 15 sati. Na početku programa učenik Medžid Mešanović proučio je ašere. Uvodno obraćenje  imao je domaćin mjesni imam Elvedin ef. Kavazović. Glavni imam MIZ Gradačac obratio se prisutnim takmičarima i otvorio sportske susrete, a predsjednik IO Medžlisa IZ Gradačac Husein Jukan uručio je zahvalnice predsjedniku džematskog odbora Fahrudinu Beširoviću i nogometnom klubu FK ”Mladost” Sibovac. Učešće su imali polaznici mektebske nastave sa našeg Medžlisa. Ukupno je učestvovalo 26 džemata. Takmičarke discipline su bile: nogomet mala ekipa od 1. - 5. razreda osnovne škole , nogomet velika grupa od 1.-  9. razreda osnovne škole, trčanje na  100 metara, trčanje na 400 metara, bacanje kugle i skok udalj. Za malu ekipu nogometa učešće je  imalo 20 džemata, a za veći uzrast učešće je imalo 26 džemata. Cijeloj korektnosti sportskih susreta doprinjeli su i profesionalni nogometni suci : Nurija Hasukić, Nihad Prljača, Adnan Bristrić i Tarik Halilović.

Za malu ekipu nogometa prvo mjesto je osvojio domaćin džemat Sibovac- Omeragići, drugo mjesto džemat Mionica Centar - Alibašići, treće mjesto džemat  Mediđa Gornja,  četvrto mjesto džemat Novalići i peto mjesto džemat Zelinja Donja.

Za veliku ekipu nogometa prvo mjesto je osvojio džemat  Mediđa Gornja, drugo mjesto džemat Sibovac- Omeragići, treće mjesto džemat Rajska i četvrto mjesto džemat Vučkovci Gornji.

Za najboljeg igrača za manji uzrast u nogometu proglašen je Adnan Kadić, najbolji golman Anes Kadić i najbolji stijelac Nedim Beširović iz džemata Sibovac - Omeragići.

Za najboljeg  igrača za veći uzrast u nogometu  proglašen je Nail Omerović ,za najboljeg  golmana preoglašen je Medžid Jahić  iz džemata Mediđa Gornja, a najbolji strijelac bio je Suad Kadić iz džemata Sibovac - Omeragići. Učenicima koji su pobjedili u ostalim kategorijama uručene su diplome.

Organizator sportskih susreta je obezbjedio diplome i pehare za prva tri mjesta u svim disciplinama. Domaćin sportskih susreta džemat Sibovac - Omeragići obezbjedio je za sve takmičare - učesnike i imame doručak. Ovom prilikom želim da se zahvalim organizatoru sportskih susreta MIZ Gradačac, mojim vrijednim džematlijama koji su se potrudili da budemo dobri domaćini, posebno se zahvaljujem svim donatorima , Pekari ”Djedović ”, i DOO ”Dedimix”, svim imamima, nogometnim sucima, učesnicima i učenicima takmičarima. Sportski susreti su protekli u veoma lijepoj, sportskoj i korektnoj atmosferi . Predstavnici svih džemata su iskazali sve riječi pohvale domaćinu i organizatoru za organizaciju sportskih susreta i istakli želju da i dogodine Sibovac bude opet domaćin.

U ime džemata Sibovac - Omeragići sve čestitke pobjedicima i puno uspjeha na daljem regionalnom takmičenju.   

                                                                                                                                               

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine