digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Iftar u Mostaru

Zajednički iftar uposlenika Medžlisa IZ-e Mostar, predsjednika džematskih odbora i članova Izvršnog odbora

Drugi dan ramazana u Studentskom hotelu uposlenici Medžlisa IZ Mostar, predsjednici džematskih odbora, članovi Izvršnog odbora, uposlenici Medžlisovih pravnih subjekata podijelili su berekete  zajedničkog iftara.

Predsjednik IO Medžlisa Ramiz Jelovac izražavajući dobrodošlicu podsjetio je prisutne da pored svih svojih radnih obaveza čuvaju i obavezu misijskog djelovanja. „Vi ste svaki dan u svom poslu u posebnoj vrsti fokusa, nosite i posebnu vrstu emaneta. Nastojte da sve svoje obaveze izvršavate na način kako je to propisano i onda se možemo nadati da će biti s vama biti zadovoljna i vaša porodica i vaš poslodavac ali i cjelokupno naše društvo“, istako je Jelovac.

Glavni imam Medžlisa IZ-e Mostar Suljo ef. Cikotić uz uobičajene dove i blagoslove za lahak post zahvalio se svima na prisustvu zajedničkom iftaru. „ Naša Islamska zajednica iz dana u dan je sve brojnija i sve jača. Naša obaveza je da pored vršenja svojih ibadeta, tamo gdje se krećemo i boravimo, na dostojan način predstavljamo Islamsku zajednicu“, kazao je ef. Cikotić.

Pojašnjavajući praksu Muhameda a.s. u mjesecu ramazanu ef. Cikotić je ukazao na važnost učenja Kur'ana i njegovog razumijevanja. „ Mjesec ramazan poziva na blagost, na istančan odnos prema čovjeku. Mi u svom poslu radimo s ljudima, s djecom, džematskim odborima, različitim profilima ljudi i u svemu je vrlo važno da naši kontakti sa svima budi dobri, da na najbolji način komuniciramo s insanima, da na taj način odgajamo i generacije koje rastu kako bi i oni sutra ovu zajednicu dalje unaprjeđivali“, poručio je ef. Cikotić.

Iftarsku atmosferu upotpunili su studenti Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru koji su u velikom broju iftarili u istom prostoru. 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine