digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Svečano otvoren edukativni centar Gunja

Stanovništvo Gunje dobilo mjesto za dodatno educiranje i smisleno provođenje slobodnog vremena

U četvrtak, 25. maja  je u prostorijama Islamskog kulturnog centra u Gunji svečano otvoren Edukativni centar Gunja koji će svojim edukativnim i razonodnim programima doprinijeti poboljšanju općeg stanja stanovništva Gunje. Edukativni centar Gunja projekt je Islamske zajednice u Hrvatskoj i Centra za kulturu dijaloga - CKD u financijskoj koordinaciji s humanitarkom i priznatom aktivisticom gđom Melihom Aganović i udrugom Jabuka - obiteljski program.

Edukativni i razonodni sadržaji koji su na raspolaganju stanovništvu Gunje bogatiji su za programe koji nudi Edukativni centar Gunja. Islamska zajednica u Hrvatskoj i Centar za kulturu dijaloga otvorili su vrata Edukativnog centra s ciljem strateške i institucionalne brige o obrazovanju, stjecanju novih kompetencija i provođenju slobodnog vremena sa smislom u Gunji. Centar je smješten u prostorijama Islamskog kulturnog centra u Gunji (M. M. Dizdara 37) koje su posebno opremljene i prilagođene izvođenju programa Centra, a među njima je i novoopremljena informatička dvorana.

Centar je poluotvorenog tipa što znači da je otvoren za sve građane i građanke Gunje i regije koji sudjeluju u određenim programima Centra. Programi rada s djecom, programi informatičkog usavršavanja, edukacije i dokvalifikacije u različitim oblastima, jačanje liderskih kompetencija i timskog duha, programi pripreme za izlazak na tržište rada i pomoć pri zapošljavanju, biznis inkubatori i poticaj samozapošljavanju, zdravstveni programi i programi zdravih životnih navika samo su neki od programa koje nudi Edukativni centar Gunja. 

Edukativni centar Gunja svečano je otvorio muftija i predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, dr. Aziz ef. Hasanović: „Edukativni centar Gunja prvi je ovog tipa koji otvaramo na prostorima Republike Hrvatske jer želimo da se Gunja razvija paralelno sa svim drugim lokalnim zajednicama. Nakon Gunje, slični edukativni centri bit će otvoreni i u drugim medžlisima Islamske zajednice u Hrvatskoj.“

Gostima su se obratili i domaćini, glavni imam Medžlisa Gunja, Idriz ef. Bešić i načelnik Općine Gunja, Anto Gudić. 

Misija Edukativnog centra Gunja jeste da bude partner građanima/kama Gunje u poboljšavanju njihovog općeg položaja, kroz provedbu pristupačnih i inovativnih programa obuke i aktivnosti za njihovo obrazovanje i razonodu, a u skladu s ustanovljenim potrebama stanovništva. Edukativni centar Gunja kroz programe dodatnog obrazovanja i kreativnog provođenja slobodnog vremena doprinosi izgradnji zadovoljnih i društveno odgovornih jedinica društva koji aktivno sudjeluju na tržištu rada, sudjeluju u procesima odlučivanja u lokalnoj zajednici i vode ugodniji život višeg standarda.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine