digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Godišnjica rada Revde d.o.o.

Autor: E. Osmić-Brzović Oktobar 28, 2017 0

15 godina uspješnog rada i postojanja "Revda" d.o.o. Tuzla

U petak, 27. oktobra upriličena je svečanost povodom 15 godina rada i postojanja pogrebnog preduzeća "Revda" d.o.o. Tuzla.
Povodom ovog značajnog jubileja konstatovano je da su u potpunosti ostvareni ciljevi zbog kojih je ovo pogrebno preduzeće osnovano, to su: da se muslimanima na području Medžlisa Islamske zajednice Tuzla obezbijedi dostojanstven ukop u skladu sa islamskim propisima, te da se obezbijedi realizacija sistema članarine Medžlisa Islamske zajednice Tuzla koja obuhvata i besplatne pogrebne usluge.
"Revda" se kvalitetom svojih usluga u posljednjih petnaest godina uspjela nametnuti kao lider u oblasti pogrebne djelatnosti na području Grada Tuzla. Dokaz tome je i priznanje koje je „Revde“d.o.o. Tuzla dobila u 2015. i 2016. godini od strane LRC-a d.o.o. Sarajevo koje se bavi poslovnim informacijama i analizom. U okviru projekta „Bonitetne certifikacije preduzeća u BiH“ svrstana je u sami vrh bonitetno pouzdanih kompanija. Od ukupno 33.000 kompanija svrstana je među 12% kompanija čije je finansijsko stanje i opće poslovanje na visokom nivou.
Naš najvažniji adut su lojalni i iskusni radnici
Pogrebno preduzeće "Revda" d.o.o. Tuzla osnovano je 2002. godine od strane Medžlisa Islamske zajednice Tuzla. Osnovna djelatnost preduzeća su pogrebne i prateće djelatnosti: uređenje i održavanje mezarja, pružanje pogrebnih usluga (organizacija dženaze, štampanje posmrtnica, priprema ukopnih mjesta, prevoz umrlih i prodaja pogrebne opreme). Pored navedenih usluga „Revda“ pruža i usluge prevoza umrlih iz inostranstva, te poslove posredovanja u pružanju kamenorezačkih usluga. “Revda” zapošljava ukupno devet radnika koji svoje poslove obavljaju u okviru: uprava – koju čini direktor, služba za organizaciju dženaza – dva radnika i služba za održavanje mezarja i iskop kabura - šest radnika, kazao je Sabahudin Imamović, direktor ovog preduzeća.
"Revda" posjeduje savremen i specijaliziran vozni park koji čine 4 vozila, te funkcionalne gasulhane i hladnjaču. Preduzećem upravlja osnivač - Medžlis Islamske zajednice Tuzla putem Nadzornog odbora. Kroz 15 godina našeg rada uvidjeli smo da su najvažniji adut našeg uspješnog rada iskusni i lojalni radnici, dodao je direktor Imamović.
Tokom svečanosti prigodnim riječima se obratio i predsjednik Nadzornog odbora Ibrahim ef. Softić, a čestitke u ime muftije tuzlanskog Vahid ef. Fazlovića prenio je sekretar tuzlanskog muftijstva Muhamed Hasanspahić koji je naglasio da je Medžlis Tuzla osnivanjem preduzeća “Revda” pokazao kako na adekvatan i sistematski način riješiti ovaj dio misije Islamske zajednice.
Tokom obilježavanja ovog važnog jubileja uručene su zahvalnice pojedincima i institucijama koji su posebno doprinijeli u radu “Revde”. Zahvalnice su ovom prilikom uručene: Muftijstvu tuzlanskom, glavnom imamu hfz. Ahmed ef. Huskanoviću, Elmedinu Avdibašiću, vozaču Mehmedaliji Ahmetoviću, vozaču Mehmedu Bijeljincu, gasalu Ahmedu Malohodžiću, gasalki Zumreti Ahmetović, vozaču Viktoru Tomiću i Sakibu Osmanoviću.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine