50godina.jpg
digitalbanner-naslovna7.jpg

Prvo mjesto za džemat Novo Sarajevo

Autor: Elvedin Subašić Januar 22, 2015 0

Sportska sala Kulturnog centra „Kralj Fahd“ je u utorak i srijedu, 13. i 14. januara ugostila II turnir sarajevskih džemata u malom nogometu

 

Organizacioni odbor 10. Manifestacije „Dani o Allahovom Poslaniku – Selam,ja Resulallah“.Ovogodišnji turnir je rezultat saradnje MIZ Sarajevo i KC „Kraj Fahd“, koji je ove godine bio i domaćin. Na II turniru je učešće uzelo 8 ekipa, formiranih na nivou sarajevskih općina i sastavljenih od vrijednih imama, zatim uposlenika IZ-e u BiH te džematlija. Prisutni su mogli uživati i u predavanju dr. Husnije Kajmovića, prodekana sa Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu, koji je govorio na temu „Uloga imama u razvijanju i podsticanju svijesti o zdravlju i sportu“.

MIZ Sarajevo se potrudio da obezbijedi  nagrade za najbolje aktere II turnira sarajevskih džemata, a prema odluci Organizacionog odbora to su bili: Adnan Kadrić (Stari Grad)  – najbolji strijelac, Velid Tvrtković (Novo Sarajevo) – najbolji golman i ekipa Vogošće – fair-play ekipa.

Nagrađene su i tri prvoplasirane ekipe: treće mjesto je osvojila ekipa Centra, drugo ekipa Starog Grada a prvo ekipa Novog Sarajeva, koja je nastupala u sastavu: Velid Tvrtković,  hfz. Omer Zulić, hfz. Semin Grabus, hfz. Muhamed Lepir, Amsal Memić, Jasmin Pezer, Muharem Đulić, Mustafa Isaković, Muhamed Šarić i Edin Spahić. Nakon dodjele nagrada, domaćini iz KC „Kralj Fahd“ su za sve učesnike priredili večeru uz druženje.

Pored lijepog druženja, novih upoznavanja i dobrog fudbala, ovaj turnir se izdvaja od drugih po ponašanju svih aktera, kako na terenu tako i van njega. Svaka utakmica je počinjala sa tekbirima, a na terenu je dominirala  fair-play igra i moralno ponašanje bez psovki i grubih startova. Da sve protekne u najboljem redu pobrinule su se i profesionalne sudije NSBiH Tarik Bandić i Armin Handžar, dok je II turnir sarajevskih džemata pripremio i realizirao tim u sastavu: Malik ef. Šljivo, Suljo ef. Ćerimović, Elvedin ef. Klisura, Ferid ef. Ganić, Edin ef. Spahić i Mirel ef. Okanović.

© 2017 Preporod All Rights Reserved. Implemented by HudHudPro - Video produkcija