50godina.jpg
digitalbanner-naslovna7.jpg

Završeno osmo takmičenje u hifzu vojnih imama

Autor: Preporod Januar 26, 2015 0

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović primio je 20. januara delegaciju Vojnog muftijstva koju je predvodio Hadis ef. Pašalić, vojni muftija.

U delegaciji su još bili: Nesib ef. Hadžić, glavni imam u OS BiH, Muhamed ef. Okić, savjetnik vojnog muftije, Salih ef. Grabus, štabni imam, Enver ef. Merdić, bataljonski imam, hafiz Aldin ef. Hodžić, bataljonski imam i hafiz Sulejman Mahmutović.

Povod posjeti je bilo učešće predstavnika muftijstva vojnog na međunarodnom vojnom takmičenju u hifzu koje je održano u Rijadu u Saudijskoj Arabiji.

Muftija vojni i vojni imami su upoznali Reisu-l-ulmu o njihovom učešću na ovom međunarodnom takmičenju na kojem su učestvovala tri takmičara iz Bosne i Hercegovine. Ove godine je bilo osmo takmičenje u hifzu vojnih imama, a za predstavnike BiH peto po redu. Takmičili su se predstavnici iz 27 zemalja.

Reisu-l-ulema je čestitao predstavnicima Muftijstva vojnog na učešću na međunarodnom takmičenju i hifzu u Saudijskoj Arabiji, istakavši da je to značajno priznanje.

Delegacija Muftijstva vojnog iskoristila je ovaj susret s Reisu-l-ulemom i upoznala ga o životu i vjerskim uslovima vojnika u Oružanim snagama.

© 2017 Preporod All Rights Reserved. Implemented by HudHudPro - Video produkcija