50godina.jpg
digitalbanner-naslovna7.jpg

Za porodice uništenih kuća 150.000KM

Autor: redakcija Mart 05, 2015 0

U utorak 3. marta 2015. godine u prostorijama općine Vogošća, načelnik općine Vogošća Edin Smajić i rukovodilac Ureda za društvenu brigu Rijaseta IZ-e Hamed Efendić potpisali su sporazum o udruživanju finansijskih sredstava za izgradnju kuća za tri porodice čije su kuće uništene klizištima u Svrakama.

 

Rijaset IZ-e i općina Vogošća za ovaj projekat izdvojili su po 150.000,00 KM. Općina je obezbijedila zemljište u Hotonju, potrebne dozvole i nadzor. Rijaset IZ-e je nakon provedene tenderske procedure, a na osnovu projektne dokumentacije i predmjera radova, izvršio izbor izvođača radova. U narednom periodu slijedi potpisivanje ugovora i početak radova. Rok za završetak istih je pet mjeseci od dana potpisivanja ugovora.

Na ovaj način će porodice Šefkije, Sulje i Fuada Durića dobiti nove stambene jedinice.

Rijaset IZ-e na ovaj način još jednom iskazuje brigu i pažnju prema unesrećenim, te spremnost na saradnju u zajedničkom rješavanju ovih i sličnih problema.

Rijaset IZ-e se još jednom zahvaljuje svima koji su učestvovali u akciji koju je vodio za pomoć stradalim u poplavama.

Također, rukovodilac Ureda za društvenu brigu Hamed Efendić potpisao je ugovore o jednogodišnjoj stipendiji sa studentima Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu i studentima Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici čiji su domovi stradali u poplavama u maju 2014. godine.

Stipendije su dodijeljene na osnovu podataka dobivenih od strane pomenutih fakulteta te na osnovu dokumentacije kojom se dokazuje stradanje domova. Rijaset IZ-e je i na ovaj način pokazao brigu prema stradalim u poplavama, te olakšao studiranje ovim studentima.

© 2017 Preporod All Rights Reserved. Implemented by HudHudPro - Video produkcija