digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Novi broj Preporoda od 15. decembra

Autor: Decembar 15, 2016 0

U novom broju Preporoda od 15. decembra na 80 stranica, kojeg možete pronaći na svim boljim prodajnim mjestima štampe, možete čitati:

 

Urednik Ekrem Tucaković u uvodniku “Uvrijedili ste muslimane, gospođo predsjednice“, piše o posljednjem istupu predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović o bh. muslimana.

Preporod analizira stanje u Siriji s posebnim osvrtom na Halep u tekstu Mirnesa Kovača “Halep: Crna rupa civilizacije?“, a Wadah Khanfar zaključuje: ”Arapski svijet se može otrgnuti od zapadne hegemonije i unutrašnjih bolesti.”

Istraživali smo: Šta mladi očekuju od Islamske zajednice?

Ajša Hafizović-Hadžimešić je uoči presude Ratku Mladiću razgovarala sa svjedocima genocida u BiH te analizirala kako je general Mladić svojim riječima pobio navode sopstvene odbrane.

Za ovaj broj Preporoda govore Theodor Meron, predsjednik Mehanizma za međunarodne krivične sudove u Den Haagu, Pašo Fetić, muftija IZ Bošnjaka u Njemačkoj i prof. dr. Kemal Kozarić koji poručuje: “Ozakoniti poslovanje banaka koje rade po islamskim načelima u BiH“.

Prof. dr. Senadin Lavić ukazuje na potčinjavanje bh. univerziteta partijskim slikama svijeta sa željom političara da nauče mlade kako da se slijepo pokoravaju autoritetima i uče napamet, bez razumijevanja.

Nedim Jahić piše o političkom učešću povratničkih zajednica u manjem entitetu, a Nezir Halilović o tome “Šta Bošnjaci mogu naučiti iz Sjeverne Irske?“ 

Nakon rođendana Poslanika Muhammeda, a.s., Preporod donosi niz tekstova o Poslaniku, a.s. te foto-reportažu s obilježavanja 12. rebiu-l-evvela iz cijele BiH.

Sastanak glavnih imama i muftija: U idućoj godini fokus će biti na džematu.

Preporod je bio u posjeti Orašju, Žepi, Tuzli, Mostaru i drugim gradovima, a donosimo i spisak dobitnika stipendija iz Bejtu-l-mala.

U ovom broju Preporod analizira sudbinu Sefarda u BiH i njihovu muziku u kulturi bosanskih Jevreja.

Još mnogo zanimljivih sadržaja u novom broju Preporoda, kojeg možete nabaviti na svim trafikama u Bosni i Hercegovini.  Pronađite nas na facebook i twiter stranici. Javite nam se na telefon +387 33 236 493 i postanite član porodice pretplatnika Islamskih informativnih novina.

Iz marketinškog dijela izdvajamo

  1. Za sve Vas koji niste stigli prisustvovati nekom od mnogobrojnih sadržaja manifestacije Selam ya Resulallah, Preporod u novom broju donosi pregled dosadašnjih najzanimljivijih sadržaja i dešavanja;
  2. Hladni dani su odlična prilika za druženje s porodicom. Pripremite za svoje najmilije svježu Vindijinu Cekin piletinu i uljepšajte sebi čitanje novog izdanja Preporoda;
  3. BH Telecom je i ove godine za svoje korisnike pripremio mnogobrojna novogodišnja sniženja, provjerite možda baš nađete nešto po Vašoj mjeri. U novom broju Preporoda otkrijte kako da besplatno razgovarate uz mnogo više mobilnog interneta, jer zaista BH Telecom uvijek daje više;
  4. U novom broju Preporoda se upoznajte sa uvjetima konkursa za imame u džematu Vilenjača MIZ Cazin te za mjesto imama u Houstun-u (SAD).

Menadžment Gazi Husrev-begove biblioteke u novom broju Preporoda objavljuje konkurs za 4 nova uposlenika pa Vam toplo preporučujemo da se informišete o uslovima konkursa.

  1. Ukoliko želite brz, jednostavan, pristupačan i siguran transfer novca unutar BiH, Preporod Vam preporučuje usluge Vaše BH Pošte.
  2. Ako još uvijek niste otkrili tajnu perfektnog doručka, Preporod vam toplo preporučuje da to učinite uz slasnu Perfetta paštetu iz mesne industrije Ovako;
  3. BBI Banka je pravo mjesto da male stvari postanu velike. Štednjom u BBI banci direktno investiramo u našu budućnost.
  4. Decembar je idealno vrijeme za putovanja i obilazak rodbine. Preporod Vam toplo preporučuje usluge Turkish Airlinesa. Letite s najboljima.

Služba za marketing IIN „Preporod“

Sarajevo, 15.12.2016.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine