digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Tešanjski privrednici s Reisu-l-ulemom

Autor: Novembar 05, 2015 0

Sarajevo,5.novembar 2015. (MINA) - Reisu-l-ulema IZ u BiH danas je primio grupu privrednika iz Tešnja. Radi se o predstvanicima uspješnih i uglednih firmi koje upošljavaju veliki broj ljudi i zahvaljujući kojima Tešanj slovi kao uspješna ekonomska sredina.

 

Reisu-l-ulema se interesirao za uvjete u kojima privrednici rade i mogućnost tješnje suradnje između IZ i privrednika. Privrednici su se zahvalili na izdvojenom vremenu i prijemu, te pokazali interes za učešće u realizaciji projekata IZ u BiH. Posebno su iskazali interes za projekte IZ u RS u kontekstu očuvanja i revitalizacije vakufske imovine i imovine Bošnjaka općenito.  Kao znak dobre volje i spremnosti za učešće u realizaciji projekata privrednici su uručili skromnu donaciju.

Reisu-l-ulema se zahvalio privrednicima na posjeti i doprinosu u razvoju države i IZ-e. Pohvalio je privrednike u njihovom nastojanju da omoguće bolje uvjete za život običnog građanina.

Prijemu su također prisustvovali Zejnil Rebihić, direktor Uprave za ekonomske i finansijske poslove Rijaseta IZ u BiH i dr. Senaid Zajimović, direktor Vakufske direkcije.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine