digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Večera dobrodošlice za goste i visoke zvanice SHF 2019

Autor: Septembar 26, 2019 0

Sarajevo, 25. septembra/rujna 2019. - Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i predsjednik Uprave BBI Banke Amer Bukvić organizirali su u sarajevskoj Vijećnici večeru dobrodošlice za goste i visoke zvanice Sarajevo Halal Sajma (SHF) 2019  koji će u četvrtak, 26. septembra/rujna 2019. godine biti otvoren u Sarajevu.

„Vjerujem da halal industrija nije samo perspektiva, nego i realnost u Bosni i Hercegovini. Tim prije što halal-poslovanje nije usko vezano samo za jednu vjeru ili svjetonazor. Halal je univerzalni, u svijetu prihvaćeni, standard poslovanja koji je pronašao mjesto u BiH i Sarajevu. Zahvaljujući organizorima, BBI banci, Islamskoj razvojnoj banci, Islamskoj zajednica u BiH, svim gostima, izlagačima i posjetiteljima, Sarajevo postaje regionalni centar halal-industrije u čemu vidomo šansu za ekonomski napredak i zapošljavanje“, rekao je Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva.

Predsjednik Uprave BBI Banke, Amer Bukvić zahvalio se gradonačelniku Skaki na podršci SHF 2019. Istaknuo je da je ponosan i zahvalan na podršci i prisustvu velikih delegacija Malezije, Saudijske Arabije, Turske, Bahreina, Indonezije i drugih zemalja čiji su privrednici, institucije i organizacije prepoznali Sarajevo Halal Sajam kao platformu za razvoj halal-ekonomije. Posebnu zahvalnost je izrazio Islamskoj razvojnoj banci na kontinuiranoj podršci ). 

“Naš cilj je pozicioniranje Sarajeva kao centra- halal industrije u Evropi. Hajde da zajedno gradimo viziju halal-ekonomije u Bosni i Hercegovini i Evropi “, istaknuo je Bukvić.

Gosti i visoke zvanice SHF 2019 prisustvovali su u Vijećnici svjetskoj premijeri inkluzivnog hora „Princess – kolibrići“ koji je za ovu priliku izveo bezvremensku i važnu pjesmu: “Djeca su vojska najjača”.  Na osnovu incijative sarajevskog dječijeg hora “Princess krofne”, veselog i važnog pristanka djece iz udruženja “Colibri” i u saradnji sa “Enkidu” eduktivnim centrom prvi put u istoriji glavnog grada naše domovine, djeca Sarajeva će kreirati i snimiti inkluzivni CD sa dječijim muzičkim temama. Zajedno će pjevati djeca sa poteškoćama u razvoju iz Udruženja „Colibri“ sa svojim drugarima iz hora „Princess krofne“ te imati javne nastupe, koncerte i putovanja. To je prvi put ikada u našoj zemlji da inkluzija živi ovako snažno i u svom punom sjaju. CD pod bazivom „Sve naše ljubavi“ je priča o ljubavi, druženju, uvažavanju, ljepoti , nesebičnosti, toplini – simbolima našeg Sarajeva i Bosne i Hercegovine. 

SHF 2019 bit će održan u Centru Skenderija u Sarajevu od 26. do 28. septembra 2019. godine, a organizatori Sajma su Bosna Bank International, Islamic Development Bank Group (IsDB) i IsDB Group Business Forum THIQAH, uz podršku Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, Agencije za certificiranje halal kvalitete BiH, te Udruženja halal-industrije koje djeluje pri Gospodarskoj/Privrednoj Komori FBiH. Ovogodišnja manifestacija održava se pod pokroviteljstvom člana Predsjedništva BiH, Šefika Džaferovića.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine