digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Amel Tuka posjetio mekteb Čaršija

Autor: Elvedin ef. Ibrahimspahić April 03, 2016 0

U srijedu, 30.03.2016. polaznici mekteba Čaršijske džamije u Kaknju imali su priliku da u svojoj učionici upoznaju najboljeg BH sportistu u 2015. godini, najboljeg sportistu ZE-DO kantona, trećeg najboljeg na Balkanu i bronzanog sa Svjetskog prvenstva

 Naš mekteb je posjetio Amel Tuka. Amel je poselamio učenike i zaželio im da što više nauče o svoj vjeri, moralu i lijepom ponašanju, ističući da i sam svoju snagu crpi iz vjere u Boga i da se uvijek Njemu obraća ali i da treba naporno raditi za postizanje velikih rezultata. 

Djeci je takođe, poručio da slušaju svoje roditelje i svoje muallime, da redovno pohađaju mektebsku nastavu i da uvijek budu na pravom putu.
Djeca sa svojim muallimima su zahvalili Amelu na posjeti i zaželjeli mu da ga posluži zdravlje i da nas još mnogo puta obraduje sa dobrim rezultatima, već na Olimpijadi u Riju, te da bude ambasador naše BiH i Kaknja.
Na kraju smo napravili zajedničku fotografiju sa našim šampionom kako bi se u svojim uspomenama dugo sjećali ovog radosnog dana.

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine