digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Amina Said naučila Kur'an napamet za stotinu dana!

Autor: Nedim Botić Februar 06, 2015 0

Amina Said (rođena 1992. godine) iz Emirata je uvijek sanjala o tome da jednog dana završi studije islamskih nauka. Ljubav prema nauci joj je bila i podsticaj da započne s učenjem Kur'ana napamet.

 

Motivacija su joj bili i starija braća i sestre, njih ukupno dvadeset i pet koji su prije nje započeli s memorisanjem kur'anskih ajeta. Subhanallah, zamislite živjeti u porodici koja je ukrašena s dvadeset i petoro insana koji uče Kur'an napamet!

Amina je uspjela da ih sviju nadmaši tako što je hifz cijelog Kur'ana završila za svega stotinu dana!

Učenje Kur'ana napamet je okončala u svojoj sedamnaestoj godini, a trenutno je studentica Islamskog fakulteta u gradu Šarikehu.

„Oduvijek sam željela da naučim Kur'an napamet, a podstaklo me je to što svih mojih dvadeset i petoro starije braće i sestara takođe uče hifz Kur'ana. Svakodnevno sam učila Kur'an po dvanaest sati u sklopu jednog intenzivnog kursa sve dok nisam okončala učenje za svega stotinu dana“, kaže Amina.

Amina je prije završetka hifza osvajala druga i treća mjesta na lokalnim takmičenjima, ali ističe da je njen najveći uspjeh osvajanje prvog mjesta na takmičenju iz hifza u Jordanu 2011. godine na kojem su učestvovali predstavnici iz više od petnaest zemalja.

„Počela sam učiti Kur'an napamet kao dijete dok sam pohađala školu u Dubaiju. Kada sam napunila sedamnaest godina, odlučila sam da je došlo vrijeme da naučim napamet Kur'an. Uspjela sam to postići za samo stotinu dana, i po tome nadmašila sve moje sestre i braću i njihovu djecu koji svi znaju mnoge dijelove Kur'ana napamet. Kur'an ću nastaviti učiti svaki dan kako bih očuvala snagu svog hifza“, kaže Amina.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine