digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Bihać: Večeras tribina o političkoj situaciji u muslimanskom svijetu

Autor: Redakcija April 21, 2015 0

Šta se danas dešava u Siriji? Ko koga ubija? Ko je ISIL/IDIŠ? Ima li kraja neredu? Šta se dešava u Iraku, Egiptu i Libiji? Ko koga ubija u Jemenu? Kakve veze imaju pomenuti događaji sa islamom?

Kako se mi u BiH odnosimo prema tamošnjim događajima i da li postoji neka opasnost i za BiH... i druga vrlo važna pitanja koja postavljamo, a odgovor možemo pronaći na javnoj tribini koja nosi naziv „Ko dirigira/izvršava nered u muslimanskom svijetu?“.

Gost predavač je ugledni bosanskohercegovački novinar i publicista mr. Mirnes Kovač. Naš gost sa posebnom pažnjom prati aktuelna dešavanja u muslimanskom svijetu i objavljuje izuzetno zanimljive knjige, referate i tekstove na ovu temu, kao što je i čest gost raznih konferencija/savjetovanja u svijetu koje se održavaju na ovu temu.

Tribina će biti upriličena u utorak, 21.04.2015. sa početkom u 20 sati u Sali muzeja AVNOJ-a u Bihaću (preko puta hotela Park).

Organizator ove tribine je udruženje „Život“ Bihać uz podršku Bihaćkog muftijstva, Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću i Medžlisa IZ-e Bihać.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine