digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Smajić: I ove godine El-Kalem daje popust do 80% na svoje naslove

Autor: Decembar 11, 2015 0

U Sarajevu je jučer otvoren zimski salon knjige koji će trajati do 24. decembra. Posjetioci će u Skenderiji moći pronaći pronaći za sebe naslove knjiga kod 60 izlagača

 Izdavački centar IZ El-Kalem i ove godine učestvuje u ovom tradicionalnom salonu knjige.

 “El-Kalem je pripremio veliki popust na svoja izdanja, koji doseže i do 80%. Na ovaj način nastojimo izići u susret čitateljstvu i omogućiti mu da do dobre knjige dođe uz veoma povoljnu cijenu. Ponudit ćemo preko 300 različitih naslova, od kojih su neki tek izašli iz štampe, poput djela o Hasanu Kafiji Pruščaku. Za ovu priliku prilagodili smo i svoj cjenovnik, na kome su tačno naznačene cijene svakog pojedinog izdanja  u redovnoj prodaji, i sa sajamskim popustom”, kazao je direktor El-Kalema Mesud Smajić.

Popust će trajati sve do zadnjega dana Salona, a cjenovnik se može preuzeti ovdje.

Također, iz štampe je već izašao Takvim, koji se može kupiti i u salonu knjige. Takvim, kao najtiražnija i najpopularnija publikacija Islamske zajednice u BiH i ove godine donosi tekstove naših renomiranih autora – njih 23. Sadržaj radova je raznovrstan, što i ovaj svezak Takvima čini bogatim i zanimljivim za čitanje.

Kada je riječ o novim projektima treba naglasiti da će El-Kalem početkom naredne godine izdati značajne naslove poput "Tužne rasprave", zbirku eseja od akademika Enesa Karića, "Islam u Evropi", koju potpisuje Jack Goody a na bosanski jezik prevodi Azra Mulović, "Polja krvi: Religija i historija nasilja" od Karen Armstrong u prijevodu Mirnesa Kovača i druge.

 

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine