digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

SB kanton: Vjeroučitelji među najboljima

Autor: Saudin Lendo Oktobar 18, 2016 0

Da je nastavni kadar koji predaje islamsku vjeronauku u državnim školama široko educiran i rado prihvaćen od strane ostalih kolega u zbornici dokazuje mnogo toga, a najsvježiji primjer ove tvrdnje je i nominiranje nekoliko vjeroučitelja za dodjelu posebnih priznanja na najvišem nivou SBK.

Naime, Ministarstvo obrazovanja SBK zadnjih nekoliko godina ima tradiciju da na dan prosvjetnih radnika, 05. oktobra svake godine dodjeljuje posebne zahvalnice najistaknutijim nastavnicima koji rade na području ovoga kantona. Ove godine, na radost svih koji na bilo kakav način djeluju na planu afirmacije vjeronauke u državnim školama, nominirana su i trojica vjeroučitelja kao najbolji i najistaknutiji predstavnici svojih školskih kolektiva, a u skladu sa kriterijima propisanim od strane Ministarstva. Dodatna satisfakcija ovom uspjehu jest činjenica da su ovi vrijedni ljudi prepoznati kao takvi prvenstveno od strane svojih kolega koji su ih i nominirali i jednoglasno podržali među brojnim drugim nastavnicima, a znamo da je najteže dokazati se u svojoj kući ili mahali.

Profesori Saudin Lendo, Adnan Srebrenica i Mirnes Mehina su dobitnici posebnih priznanja za svoj naročiti doprinos u oblasti obrazovanja na nivou SBK za 2016. godinu. Ovo priznanje koje u ime Ministarstva dodjeljuje Ministrica lično svakako ima posebnu težinu, ali ujedno i odgovornost zbog bremena kojeg nose ovi stručnjaci u svojim profesijama. Želimo im još mnogo uspjeha u privatnom životu, te da svojim predanim radom budu podstrijek i ostalim kolegama.

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine