digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Livno: Predavanje i druženje za žene povodom Dana nezavisnosti

Autor: Šejla M.K. Mart 25, 2017 0

Udruženje žena MIZ Livno već četiri godine na simboličan i sebi svojstven način svoje aktivistice podsjeća na važnost značajnih datuma za našu domovinu.

Ove godine, tačnije 4. marta 2017., gost predavač bila je diplomirana pravnica Ferida I. Ključo, koja je govorila o historijskom momentu Dana nezavisnosti, te o važnosti patriotizma kao zaboravljenog pojma u našem društvu. Predavanju je prisustvovao veliki broj aktivistica Udruženja, koje su pored predavanja, uz diskusiju i razgovor, uživale u druženju uz kahvu i slastice.
Dan nezavisnosti nije zvučan državni praznik u Livnu, s obzirom na nacionalna osjećanja većinskog stanovništva, te se on značajno obilježi samo u organizaciji BZK Preporod Livno u cijelom kantonu 10.
Međutim, Bošnjaci Livna još uvijek imaju budna i živeća osjećanja prema Bosni kao svojoj domovini, te nastoje njezine praznike i doživjeti kroz ovakve i slične programe. Islamska zajednica kao ona koja brine o vjerskom životu svojih džematlija, treba i mora podsjećati ih i na važnost poštivanja i očuvanja svoje domovine i razvijanja ljubavi prema njoj, bez obzira na situaciju kakva je trenutno u našoj zemlji.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine