digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Izložba „Vakufi u Tuzli“

Autor: E. Brzović Maj 05, 2017 0

Uokviru programa svečanog otvaranja manifestacije “Dani vakufa u Bosni i Hercegovini” u petak, 21. aprila u biblioteci Gazi Husrev-beg svečano je otvorena izložba fotografija “Vakufi u Tuzli”.

U okviru programa svečanog otvaranja manifestacije “Dani vakufa u Bosni i Hercegovini” u petak, 21. aprila u biblioteci Gazi Husrev-beg svečano je otvorena izložba fotografija “Vakufi u Tuzli”.

Autori izložbe koja kroz fotografije predstavlja vakufe na području Tuzle su mr. Dženan Rahmanović i mr. Elmedin Avdibašić. Reisu-l-ulema dr. Husein ef. Kavazović zvanično je otvorio manifestaciju, a samim tim i pomenutu izložbu koja je postavljena u prostorijama biblioteke. Okosnicu izložbe predstavlja Plan tuzlanskih vakufa. Izdavač ovog jedinstvenog Plana je Medžlis Islamske zajednice Tuzla. Obradu plana tuzlanskih va

Plan tuzlanskih vakufa urađen je u skladu sa najmodernijim, digitalnim standardima, te će kao takav dati poseban doprinos u procesu očuvanja tuzlanskih vakufa. Ovaj plan je jedinstven po standardima svoje izrade, ali i po činjenici da je jedini plan ove vrste koji je izrađen na području Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

U toku manifestacije “Dani vakufa u BiH” izložba fotografija “Vakufi u Tuzli” i promocija knjige “Monografija tuzlanskih vakufa” biti će upriličena i u Jajcu. kufa uradio je Metrix-inženjering d.o.o. Tuzla, dok su sam proces obrade plana podržali vakifi: mr. Asim Imamović, Almir Ibrahimović i Fuad Kadrić. O samom planu i njegovom značaju prisutnima su govorili predsjednik Medžlisa Tuzla Hasan ef. Spahić i mr. Asim Imamović. 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine