digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Besplatno dijelili kahvu: 'Zlatna džezva' obradovala građane Sarajeva

Autor: Nedim Botić Juli 18, 2015 0

Jedan od sponzora manifestacije „Ramazan u Bosni“ je bio Vispakov brend 'Zlatna džezva', a brojni posjetioci su imali priliku da besplatno kušaju pravu domaću kahvu iz najveće džezve na svijetu.

Time je još jednom AS grupacija, u čijem sastavu djeluje Vispak, demonstrirala istančan osjećaj za prepoznavanje domaćih manifestacija od velikog društvenog značaja, te dala divan ramazanski poklon građanima Sarajeva.

Ispijanje domaće kahve je u bošnjačkim porodicama neizostavan ritual, koji dodatnu draž dobija tokom blagoslovljenog mjeseca ramazana. Nakon iftara i okrepljujućeg obroka, posebno gode topli gutljaji gustog crnog napitka zaslađenog pravim domaćim slasticama.

Kahva je u našem narodu više od napitka, uz nju se sijeli, razgovara, sklapaju važni dogovori i poznanstva, uz nju se rastajemo i sastajemo, s njom započinjemo dan i odmaramo se. Nezamjenjiv brend na tom polju jeste prava domaća kahva – 'Zlatna džezva', sinonim za kvalitet i prefinjen okus u kojem su na kraju ramazana uživali mnogi građani našeg glavnog grada.

„Veoma smo zahvalni Vispaku i AS grupi na podršci tokom organizacije i održavanja manifestacije 'Ramazan u Bosni', a smatramo da naše mišljenje dijele i naši posjetioci. Zajedničkom saradnjom smo uspjeli da napravimo divan ugođaj na ispraćaju mjeseca ramazana, da posjetiocima pomognemo da okrijepe tijela domaćom kahvom, a duše učenjem ilahija i Kur'ana te predavanjima naših eminetnim predavača. U tom smislu, nadam se da ćemo i ubuduće sarađivati na obostrano zadovoljstvo“, izjavio je dr. Adem Zalihić ispred organizacionog tima manifestacije.

Navest ćemo i neke podatke koji upućuju na možemo reći globalno prisustvo 'Zlatne džezve'. 'Zlatna džezva' kao i ostali brandovi AS Grupe (kao što su Begova čorba, Tajna, Laganini, Tarhana, Čajevi, Club, Tiru – Liru) se izvoze se u 25 zemalja svijeta i dostupni su na policama najvećih trgovina na svijetu te regionalnih tržnih lanaca, poput američkog Wal Mart, njemačkog Reala, austrijske Billa i Merkura, švicarskog Otto’sa, ali i u ponudi najvećeg on-line prodavača amazon.com.

Zanimljiv je podatak da se najviše bosanske kafe poslije BiH, popije u SAD-u, a potom u Hrvatskoj, gdje se Zlatna džezva trenutno prodaje na preko 1.000 prodajnih mjesta.

AS Group trenutno zapošljava 2.700 radnika i obiuhvata slijedeće domaće kompanije; Vispak Visoko, Klas d.d. Sarajevo, AS d.o.o. Jelah, Oaza d.o.o. Tešanj, Sprind d.d. Sarajevo, Mlin i pekara Ljubače – Tuzla, Napredak d.d Tešanj, Fortitudo d.o.o. Travnik, Vemal d.d. Tešanj.

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine