digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Pripremna radionica za SBF 2017 održana u Tešnju

Autor: April 06, 2017 0

Sarajevo Business Forum je odlična prilika za kompanije da otvore izvozna tržišta 

 

BBI VIP biznis klub u saradnji sa TRA – Agencijom za razvoj Općine Tešanj organizirali su danas u ovom gradu radionicu za pripremu projekata za Sarajevo Business Forum (SBF) 2017, međunarodnu investicijsku konferenciju koja će se 22. i 23. maja održati u glavnom gradu BiH.

“Sarajevo Business Forum je prozor u svijet i način da se poslovne ideje prezentuju investitorima iz prijateljskih država i da se da šansa svim izvodivim projektima „od ideje do realizacije“. Smatram da više ne postoji osoba u poslovnom svijetu BiH, ali i regionu koja nije čula za SBF. TRA Agencija  godinama ima dobru saradnju sa BBI bankom u organizaciji SBF-a. Vrijeme u kojem živimo je već uveliko kročilo u „četvrtu industrijsku revoluciju“ i samo ekonomije koje budu sposobne  da svoju konkurentnost grade na znanju kao putu do uspjeha, imaju šansu da opstanu i dalje se razvijaju“; izjavio je Ismar Alagić, direktor TRA, pozivajući privrednike da iskoriste priliku koju im nudi Sarajevo Business Forum.

Jedan od učesnika na radionici bio je i vlasnik kompanije „Ssamplast“ iz Tešnja Semir Kantić. 

„Ssamplast je lider u BiH i treća kompanija u regionu u industriji teške konfekcije. Proizvodimo kamionske cerade i sada imamo namjeru širiti proizvodnju na autoindustriju i transportne palete. Prijavili smo se za učešće na Sarajevo Business Forum jer smatramo da je to odlična prilika za kompanije koje žele proširiti svoja tržišta izvan BiH. Mi smo malo tržište i Sarajevo Business Forum je izvrsna prilika da otvorimo mogućnost za izvoz. Smatram da je ovakva konferencija, kao što je SBF, naročito dobra za mlade kompanije  koje imaju dobre proizvode ali se ne usuđuju izaći izvan BiH“, kaže Kantić.

U sklopu priprema i u namjeri da bh. privrednici što bolje iskoriste prilike na Sarajevo Business Forumu Bosna Bank International (BBI) širom BiH organizira radionice za kompanije i pojedince, na kojima ih upoznaje sa postupkom prijave i izrade projekata koji bi mogli biti prezentirani i ponuđeni stranim investitorima na SBF-u, kao i najboljem načinu prezentacije proizvoda za izvoz. 

Radionice su do sada održane u Banja Luci, Mostaru, Bihaću, Zenici, Goraždu, Posušju i Beogradu gdje je privrednicima predstavljena metodologija izrade projekata po međunarodno priznatim standardima. Podršku pružaju i krovne i lokalne privredne komore, a planirano je održavanje radionice u Zagrebu i Ljubljani.   

Više informacija o Sarajevo Business Forumu, prijavi projekata i registraciji učešća možete pronaći na web stranici.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine