digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Melbourne: Zajedničko odavanje počasti žrtvama

Autor: Muhamed ef. Đidić Mart 17, 2019 0
 U džamijama širom australske pokrajine Victorije u organizaciji Islamskog vijeća Victorije održan je Otvoreni dan džamija.
I mi smo kao bosanska džamija u Melbourneu, Australian Bosnian Islamic Centre Deer Park,  učestvovali u  ovom važnom događaju za nas. Posebno je značajan ovaj događaj za sve muslimane u Australiji nakon krvoprolića i ubistva 50 nevinih muslimana i muslimanki u Novom Zelandu u petak. 
Ogroman broj naših komšija, sugrađana predstavnika lokalne i državne vlasti je došao u džamiju i izrazio svoju suosjećajnost i spremnost da pomognu na bilo koji način široj zajednici muslimana u ovom teškom trenutku za sve nas. Ovaj dolazak i podrška naših komšija i predstavnika vlasti je od neprocjenjive važnosti za sve muslimane koji žive u ove dvije demokratske zemlje; u Australiji i Novom Zelandu. Mi smo kao domaćini izrazili zahvalu svima i poruka je bila svih da samo zajedno možemo uspjeti i prevazići iskušenja. Uputili smo zajedničku molitvu za svih 50 šehida, nevinih žrtava iz dvije džamije u Novom Zelandu i iskazali smo podršku njihovim porodicama i zajednicama iz kojih dolaze.
Hvala našoj Mreži mladih koja je zaista pomogla da prihvate svakog gosta koji je došao u džamiju i hvala našem Odboru na prelijepoj organizaciji. Utisci od svih koji su dolazili bio je jako pozitivan i na ovaj način još jednom smo poslali poruku mira suživota i tolerancije.
 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine