digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Uspješno održana donatorska večer u Enschedeu (Holandija)

Autor: Februar 04, 2017 0

U jednoj prelijepoj atmosferi u prepunoj sali Holandskog grada Enschede-a, na donatorskoj večeri mjesta je bilo za sve prijatelje ovog džemata uz mnogobrojne prisutne domaćine.

Da se svi osjećaju kao kod svoje kuće i da odu zadovoljni pobrinuli su se članovi džemata a učešće su uzeli svi uzrasti od 4 do 74 god.

Gosti svečanosti su bili Hafiz Husejn ef. Čajlaković, Hor Ilahija i Kasida K.U.D. Hajr, Adi, Hare i Sera.

Za svakog po nešto bio je okvir pomenute svečanosti. Na svojstven način obratio se gost vaiz hafiz Husejn ef. Čajlaković. te trenutni imam ef. Edin Hodžić kao i prethodni imam, uvijek rado viđen gost u ovom džematu, ef. Redžo Sekić.

Džematski hor ilahija i kasida se predstavio sa par ilahija dok su članovi folklorne sekcije izveli svoje 3 koreografije a najmlađis u zablistali u svom najljepšem sjaju.

Da sve bude u duhu bosanskome, nezamjenjiv je repertoar bosanskih jela koji "potpisuju" vrijedne hanume ovog džemata. A za folklorno - umjetnički dio bili su zaduženi Adi, Hare i Sera.

"Hvala svim gostima, učesnicima i donatorima na velikom zalaganju uz molbu Allahu dž. š. da nas okuplja na ovakvim skupovima," kazali su na kraju vrijedni članovi pomenutog džemata u Holandiji.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine