50godina.jpg
digitalbanner-naslovna7.jpg

Okončane ustavne promjene IZ u Srbiji

Autor: Redakcija April 21, 2015 0

Na redovnom zasjedanju održanom 18.04.2015. godine u Novom Pazaru, Sabor Islamske zajednice u Srbiji jednoglasno je usvojio predložene ustavne amandmane čime je privedena kraju procedura promjene Ustava Islamske zajednice u Srbiji. Ovim je ostvarena normativna pretpostavka djelovanja organa i ustanova Islamske zajednice skladno Ustavu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

 

Na zasjedanju Sabora razmatran je i usvojen Izvještaj o radu organa i ustanova Islamske zajednice, kao i završni račun za 2014. i prijedlog budžeta za 2015. godinu. Tom prilikom konstatovano je da je prošlogodišnja odluka o otvaranju nove stranice u razvoju Islamske zajednice već dala prve rezultate, što se jasno vidi iz pune finansijske stabilnosti, gdje je većina ustanova i službi ostvarila pozitivan saldo.

Sabor poziva sve faktore u Islamskoj zajednici (organe, ulemu i članove) da udruže sopstvenu energiju u cilju nastavka razvoja Islamske zajednice, kako bi emanet vjere uspjeli ponijeti na najbolji način, a prije svega u skladu sa zadovoljstvom Uzvišenog Stvoritelja, saopćila je Informativna služba IZ u Srbiji.

© 2017 Preporod All Rights Reserved. Implemented by HudHudPro - Video produkcija