50godina.jpg
digitalbanner-naslovna7.jpg

Norveška: Mevlud u džematu Stavanger

Autor: Decembar 12, 2015 0

Dana 05.12.2015. god.  povodom ulaska u mjesec rođenja Allahovog Poslanika Muhammeda a.s. u džematu Stavanger u prepunoj sali održan je prigodan program u izvedbi polaznika mektebske pouke iz ovoga džemata

Na samom početku programa pristunima se obratio imam za Zapadnu obalu Norveške Ibrahim-ef. Šabić, koji je između ostalog naglasio važnost  ispravnog sljeđenja prakse našeg Polanika a.s. posebice u vremnu u kojem danas živimo i okolnostima u kojima se nalazimo.

 Nakon toga, polaznici mektebske nastave izveli su prigodan program uz učenje ilahija i kasida te recitiranje mevluda i spjevova o Poslaniku Muhammedu a.s. Na kraju samog programa prisutnima se obratio i glavni imam Senaid-ef. Kobilica koji je u svom obračanju između ostalog izrazio zabrinutost od nemilih događanja u proteklim danima i pozvao prisutne da svoju djecu ogajaju u duhu naše tradicije u kulture.

 Ovo je treći po redu mevludski program koji se organizuje svake godine u povodu dana rođenja Allahovog Polanika Muhammeda a.s.  Iskrene čestitke i zahvale u povodu organizacije ovog programa idu roditeljima čija djeca pohađaju mektebsku pouku, džematskom odboru kao i svim džematlijama ovoga džemata. 

 

© 2017 Preporod All Rights Reserved. Implemented by HudHudPro - Video produkcija