50godina.jpg
digitalbanner-naslovna7.jpg

SAD: Održan međureligijski dijalog u Des Moinesu

Autor: Januar 24, 2018 0

 Zion Luteran crkvi u nedjelju, 21. januara 2018. godine, održan je drugi po redu međureligijski dijalog, na temu "Blagdani u Islamu i Kršćanstvu"

Program je započeo sa zajedničkom večerom, a nakon toga je otvorena tribina. Dovu prije večere je proučio imam hafiz Nermin ef. Spahić. Uvodnu riječ na početku programa je uputio moderator profesor Nick Venditti, govoreći o važnosti i idejama kojima se Isa alejhi selam vodio, a to je  "Ljubi bližnjeg svoga", kao i kur'anskom principu  "Razgovarati na najljepši način".

Na temu islamski blagdani govorio je Imam IKC-Bošnjak hafz Nermin ef. Spahić, a o kršćanskim blagdanima govorio je Pastor John Kline. Nakon zavšenih prezentacija, učesnici ovog programa imali su priliku da postave i pitanja koja se tiču ove tematike. U prelijepom okruženju i predivnoj atmosferi, razgovaralo se uz osjećaj ljubavi i poštovanja. Lijepo je bilo osjetiti draž i ljepotu vjerske tolerancije i uvažavanja, te pokazati da se može zajedno.

Molim Uzvišenog Allaha dž.š., da nam podari snagu vjere u duhu tolerancije i razumijevanja, i da nas uputi na činjenja dobra, i na dobroti da gradimo svoj odnos u društvu u kojem živimo. Amin!

© 2017 Preporod All Rights Reserved. Implemented by HudHudPro - Video produkcija