digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

SAD: Trinaeste hatme u džematu IKC Bošnjak

Autor: Nermin Spahić Maj 03, 2018 0

U nedjelju 29. aprila 2018 godine, u IKC Bošnjak, država Iowa, održane su trinaeste hatme

U programu hatmi učestvovalo je 41 polaznika Škole Kur'ana, 30 djece i 11 odraslih polaznika. Škola Kur'ana u svom programu rada ima, kurs sufare, kurs kiraeta, kurs tedžvida i kurs hifza. Program su prisustvovali imami: Jasmin ef. Mujagić, Jasmin ef. Suljkanović i Sulejman ef. Čaušević. Ašere na početku programa je proučila je Lejla Bešić, a nakon toga uvodnu riječ je uputio imam IKC Bošnjak hfz. Nermin ff. Spahić, koji ujedno vodi Školu Kur'ana. Hor "Bošnjak" predstavio se sa dvije ilahije, a najmlađi polaznici su se predstavili sa dvije recitacije.
Nakon uvodnih riječi Imama IKC Bošnjak, program su nastavili polaznici Škole Kur'ana, koji su svojim surama i lijepim učenjem oduševili kako svoje roditelje, tako i prisutne dzematlije, koji su došli da iskažu poštovanje prema polaznicima koji su proučili hatmu. Svake godine polaznici Škole Kur'ana prouče hatmu. Ove godine proučenu hatmu su poklonili svim vakifima Prve džamije Es-Selam.  Na kraju programa vazu nasihat je održao Sulejman ef. Čaušević, pohvalio djecu i roditelje i podsjetio nas,  na mubarek mjesec ramazan. Polaznici Škole Kur'ana su u završnom dijelu dobili svoje diplome, priznanja i hedije. Pored ovih priznanja, priznanja za doprinos u radu i Islamskom odgoju naše djece, dobili su: hadži Redžep Malić kao zamjenik imama, dr. Rima El-Herte, Samira Bičić-Čavčić, Elma Berbo i voditeljica hora Bošnjak Beisa Sivac. Ašere na kraju programa proučio je Jasmin ef. Mujagić, a dovu Jasmin ef. Suljkanović.
Po običaju na kraju programa hatmi, rodbina, prijatelji i džematlije su darivali djecu za uspjeh koji su postigli u proteklom periodu. A roditelji djece polaznika su pripremili ručak za sve koji su došli da podijele trenutke radosti i veselja.




 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine