digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Muftija Hasanović se sastao sa predsjednikom Hrvatskog sabora

Autor: Februar 28, 2017 0

Predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftija dr. Aziz ef. Hasanović posjetio je predsjednika Hrvatskoga sabora g. Božu Petrova. Sastanku je prisustvovao i voditelj međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska-Saudijska Arabija Predrag Matić, zamjenik muftije Mevludi ef. Arslani, sekretar Mešihata mr. Nermin ef. Botonjić i voditelj Ureda za odnose s arapsko-islamskim svijetom Khaled Yassin. 

Na sastanku se razgovaralo o Zakonu o pravnom položaju vjerskih zajednica. - Zakon omogućuje ravnopravan odnos svih vjerskih zajednica te je jedan od najboljih u Europi, kazao je muftija Hasanović. Od 2002. kada je Zakon donesen do danas pokazao se kao vrlo kvalitetan, dodao je. Muftija Hasanović se osvrnuo i na proslavu sto godina islama u Hrvatskoj koja je obilježena prošle godine i u Saboru te se zahvalio na organizaciji u ime Islamske zajednice u Hrvatskoj.

Sugovornici su razgovarali i o budućim aktivnostima skupine prijateljstva Hrvatska- Saudijska Arabija te o mogućnostima za razvijanje gospodarskih odnosa s drugim islamskim zemljama.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine