50godina.jpg
digitalbanner-naslovna7.jpg

Muftija sarajevski na velikom iftaru u Knežini

Muftija sarajevsko prof. dr. Enes ef. Ljevaković u sklopu svojih redovnih ramazanskih aktivnosti proveo je 20. dan ramazana na području Medžlisa Islamske zajednice Kaljina. Tokom posjete Medžlisu Kaljina muftija sarajevski se u Knežini susreo s glavnim imamom Sead ef. Drinjakom i predsjednikom Medžlisa Mehmedom Džindom.

Također, poslije ikindije namaza, muftija je posjetio i nekoliko povratničkih porodica, koje žive na ovom području s malom djecom. Tokom posjete porodici Muhameda Bećara razgovarano je o mogućnosti organiziranja mekteba za nekoliko djece koje žive u ovim povratničkim selima.

Zajednički iftar u Knežini ukrasili su aktivisti Mreže mladih, koji su u velikom broju došli iz svih medžlisa i općina s područja Muftiluka sarajevskog. Zajedno sa omladincima bili su i imami – koordinatori Mreže mladih Muftijstva sarajevskog.

Nakon akšama namaza u Selimiji džamiji izveden je prigodan program u povodu obilježavanja Dana oslobođenja Mekke na kojem su učešće uzeli mladi iz svih medžlisa.

Domaćini na ovom iftaru i svim omladinacima bili su čestite džematlije Knežine predvođeni glavnim imamom i predsjednikom Medžlisa Islamske zajednice Kaljina.

© 2017 Preporod All Rights Reserved. Implemented by HudHudPro - Video produkcija