digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Dan nezavisnosti u džematu Lukavica-Rijeka

Autor: redakcija Mart 01, 2015 0

Danas nakon podne-namaza u džematu Lukavica-Rijeka, koji pripada Medžlisu IZ Doboj, a nalazi se nedaleko od puta Doboj - Tuzla, upriličen je prigodan program obilježavanja dana kada je u toku agresije oslobađeno obližnje brdo Obilić, 3. marta 1993. godine, čime se zaustavio prodor srpskih agresorskih snaga ka Lukavica-Rijeci i drugim okolnim mjestima. Ovaj program je tradicionalna manifestacija u martu, a ove godine upriličen je prvog marta kako bi se obilježio i Dan nezavisnosti BiH.


Mevludski program su izveli imami sa područja Medžlisa IZ Doboj i Gračanica kao i mektebski hor džemata Lukavica Rijeka.

U uvodnom obraćanju mjesni imam Suad ef. Alihodžić je poselamio prisutne te ukratko ukazao na značaj 03.marta za džemat Lukavica Rijeka, ali i za ostala okolna  mjesta kako na opštini Doboj Istok tako i na opštini Gračanica.
Prisutnima se obratio i glavni imam MIZ Doboj Bajro Džafić i prof. dr. Šefik Kurdić, koji je održao predavanje.

Zabilježili smo i nove projekte ovog džemata, koji je poznat po velikom broju mladih koji pored mektepske nastave učestvuju svakodnevno u vjerskom životu ovog džemata, ali i povijesne činjenice o ovom džematu koji obilježava 120 godina postojanja.

Cijeli izvještaj u printanom izdanju od 15. marta

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine