digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Žepče: Mektebsko takmičenje

Autor: R.Ag. April 11, 2019 0
Takmičenje otvorio i nagrade uručio glavni imam MIZ Žepče Džafer ef. Gračić Takmičenje otvorio i nagrade uručio glavni imam MIZ Žepče Džafer ef. Gračić

Medžlis Islamske zajednice Žepče organizovao  je takmičenje polaznika mektebske nastave u kategoriji učenika mlađi i stariji uzrasta.

Takmičenje je održano u četiri kategorije, i to, iz Općeg znanja (mlađi i stariji uzrast), te Kiraet mlađi i stariji uzrast. Učešće na takmičenju uzelo je 46 takmičara sa područja cijelog žepačkog Medžlisa Islamske zajednice. Testu općeg znanja pristupilo je ukupno 23 takmičara, dok je, isto toliko pristupilo i takmičenju u Kiraetu. Najbolje rezultate  iz Općeg znanja u kategoriji mlađi uzrasti imali su: Bekir Hadžić, Anisa Fejzić i Emina Badnjar, dok su u kategoriji starijih uzrasta prva tri mjesta osvojili: Ismail Mujić, Rijad Bećirović i Nejra Memčić.Najbolje rezultate u Kiraetu (učenju Kur'ana)  ostvarili su: Hajrija Bećirović, Hana Kadić, Husein Čizmić, Kamerić Davud, Ahmed Bećirović i Lamija Imamović.Pobjednicima,drugoplasiranim i treće plasiranim takmičarima   glavni imam MIZ Žepče Džafer ef. Gračić  uručio je novčane nagrade i priznanja. Pobjednici sa ovog takmičenja predstavljat će MIZ Žepče na takmičenju koje će se održati na nivou zeničkog Muftiluka.

 

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine