digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Generacijski sastanak i Nova hidžretska

Autor: Nihad-ef. Ahmetović Septembar 02, 2019 0

Godišnjim okupljenjem maturanti 357. generacije Karađoz-begove medrese iz Mostara obilježili Novu 1441. hidžretsku godinu

Danas, 31.08.2019. (subota) diplomanti medrese (1998.-2002.) su se okupili u mjestu Sultanovići (Donji Vakuf). Ovo je tradicionalno druženje krajem avgusta ili početkom septembra. Ove godine domaćin druženja na svom imanju je Alkić Mirza sa suprugom Mirnesom i djecom Ajna, Adna, Ahmed Adi i Muhamed Ali. Druženju su prisustvovali sljedeći diplomanti : Ahmetović Nihad, Kadić-Pajević Vahida, Biševac Lejla, Maksumić Dino i Selvedina sa djecom Hatidža, Abdullah i Šejma, Kurtović Ibrica i Murveta sa sinom Mehmedom, Đonlagić Samir i Mihada sa kćerkom Nudžejma, Zolota Mersudin i Azra sa djecom Bilal, Imran i Hava, Šošić Hasib, Jusufspahić Adnan sa sinom Kenanom a druženju je prisustvovao i razrednik prof. Smajo-ef. Čolaković.
Tokom druženja zajednički smo klanjali podne i ikindiju namaz koje je predvodio prof.Smajo-ef. Čolaković, igrao se fudbal a učenjem ilahija i kasida smo se prisjetili medresanskih dana ali smo se fatihom sjetili i naših profesora i diplomanata koji više nisu zajedno s nama. 
Druženje je proteklo u lijepoj atmosferi, a sljedeće godine smo na drugoj lokaciji kod nekog od naših diplomanata.

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine