digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Godišnjica: Zajednički iftar i gostovanje hafiza Kenana Musića

Autor: N. Botić Juni 27, 2015 0

Prije godinu dana je svečano otvorena ilidžanska ljepotica, džamija u Lužanima. Tim povodom, džemat Lužani u subotu 27.6. organizuje zajednički iftar koji će svojim prisustvom uveličati hfz. dr. Kenan Musić. U programu će učešće uzeti i hafiz Hamza Lavić, Resul Alić i Mubin Neimarlija.

Vakif džamije u Lužanima je Saljo (Galjo) Mrkulić, a dužnost imama obavlja hafiz Ammar-ef. Bašić. U razgovoru za portal Preporoda, hafiz  Bašić je istakao da je protekla godina u džematu Lužani obilježena velikim brojem aktivnosti i još većim interesovanjem omladine i ljudi koji tragajući za duševnim mirom spas nalaze u okrilju lijepe vjere islama.

„Džamija je dala jednu novu dimenziju Ilidži i Lužanima. Odmah nakon otvaranja, vrijedni džematski odbor na čelu sa imamom je krenuo u proces formiranja džemata kroz upis novih članova i razne aktivnosti. Do sada se učlanilo više od 220 novih članova. U mekteb je upisano više od 100 djece. Održano je na desetine predavanja i tribina najpoznatijih vaiza u BiH. Pokrenuta je i škola hifza, sufare i tedžvida. Kurs sufare je završilo 33 djece i odraslih. Pokrenut je i omladinski klub džemata i nekoliko projekata. Na džumi redovno prisustvuje više od 700 klanjača. U budućnosti planiramo mjesečno pomagati po jedan povratnički džemat kroz sergiju i posjetu.“, ističe ovaj vrijedni i angažirani imam.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine