digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Lužani: Pet stotina ljudi na iftaru

Autor: N. Botić Juni 28, 2015 0

U subotu, 27. 6., džemat Lužani (Ilidža) je organizovao veliki zajednički iftar povodom obilježavanja godišnjice otvorenja džamije u Lužanima.  Pokrovitelj manifestacije je bio Saljo Mrkulić, vakif džamije u Lužanima. Odaziv gostiju je daleko nadmašio očekivanja organizatora, jer je iftaru prisustvovalo oko pet stotina ljudi.

 

Svečanost je svojim prisustvom i prigodnim vazom uveličao hfz. dr. Kenan Musić, dok su učenjem Kur'ana i ilahija vjernička srca okrijepili hafiz Hamza Lavić, Resul Alić i Mubin Neimarlija. U svom obraćanju, dr. Musić je govorio o mubarek-mjesecu ramazanu te značaju tevbe i činjenja dobrih djela u ovom mjesecu. Ramazan je idealna prilika za jačanje veze i ljubavi prema Allahu, Resulullahu, a.s., i našim bližnjima. Ramazan je prilika za novi početak naših života i prilika da s puno optimizma i vjere koračamo u buduće životne pobjede, uz Božiju pomoć.

„U ramazanu se vraćamo Allahu, dž.š.. Trudite se izbjeći nešto što nam se nameće, a to je da budemo nezadovoljni. Vjernik nije nikad nezadovoljan jer ima Allaha! Jedan narod nije siromašan kad nema para i resursa, već kad nema uzore u koje će se ugledati. Učite dove za druge, nemojte biti sebični pa će i vama Allah dati!“, istakao je dr. Musić.

U izjavi za portal Preporoda, hafiz  Ammar Bašić je ukazao na radost organizatora zbog neočekivano velikog odziva gostiju, istakavši da će održani iftar iskoristiti kao motiv da još više truda ulože na polju rada za dobrobit naše zajednice i svih ljudi.

 „Hvala Allahu, dž.š., večeras smo obilježili godišnjicu od osnivanja našeg džemata i otvaranja džamije. Prizor više stotina postača govori više od svake riječi i potvrđuje opravdanost i uspjeh našeg dosadašnjeg djelovanja. Zahvalio bih se svima koji su učestvovali u organizaciji iftara, posebno našem plemenitom vakifu i dragim gostima koji su uljepšali ovu ramazansku večer. Zahvalio bih se svim gostima, nadam se da im je bilo lijepo kod nas i neka znaju da su im naša vrata uvijek otvorena“, naglasio je hafiz Bašić.

 

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine