digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Kalesija: Pobjednici natječaja "Poslanik u mom srcu"

Autor: F.S. Decembar 21, 2016 0

Povodom mjeseca rođenja Božijeg poslanika Muhammeda a.s., Medžlis Islamske zajednice Kalesija raspisao je i literarni natječaj „Poslanik u mom srcu“.

Na natječaj je pristiglo više od 30 radova.

U konkurenciji osnovaca pobijedila Refija Sakić (OŠ Tojšići), druga je bila Mahira Barčić (OŠ Rainci Gornji), a treća Ajla Pašalić (OŠ Kalesija).

Prvo mjesto konkurenciji učenika srednjih škola osvojila je Irma Šabić (MSŠ Kalesija), drugo Merima Osmanović (MSŠ Kalesija), a treće Almedina Spahić (Gimnazija “Meša Selimović” Tuzla).

Ocjenjvački žiri činili su Selma Mešić, Fahrudin Sinanović i Enver ef. Alić. Diplome i nagrade najboljima uručili su Enver ef. Alić, glavni imam MIZ Kalesija, i dr. Muhamed Alić, predsjednik MIZ Kalesija.

"Pristigao je značajan broj kvalitetnih radova. Raduje me činjenica da su se mladi potrudili da napišu literarne radove o našem Poslaniku. Svi koji su učestvovali u natječaju praktično su pobjednici i svima im čestitamo. Čestitamo i nastavnicima islamske vjeronauke koji su pomogli u realizaciji ovog natječaja", kazao je Enver ef. Alić, glavni imam Medžlisa IZ Kalesija.

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine