digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Imam na mevludu okupio sve džematske svršenike medresa

Autor: Decembar 22, 2016 0

Dana 10.12.2016. godine održan je mevlud u Džematu Lisac, MIZ Novi Travnik, u povodu rođenja posljednjeg Allahovog poslanika i miljenika, Muhammeda, s.a.v.s. Tim povodom okupili su se svršenici medresa svih generacija ovog džemata, ukupno njih 16, koji su i izveli program.

Program je otvorio Ređo ef. Sarajlić izrazivši dobrodošlicu svim prisutnim i iskazujući zadovoljstvo okupljanjem svih svojih učenika, svšenika medresa, te kazao: ”Večeras obilježavamo radosne trenutke: rođenje Poslanika i okupljanje mojih učenika koji su došli ovdje gdje su svoje prve korake, na putu znanja, počeli.”

Ispred učenika Ređe ef. obratio se Elvir ef. Tolja, imam u Džematu Kasapovići. Tom prilikom je uručio i zahvalnicu Ređi ef. za veliki i višegodišnji doprinos i nesebično zalaganje i požrtvovanost na polju odgoja i obrazovanja svih svojih učenika. Naglašeno je da su svi oni, prve harfove i prva slova, naučili od svog efendije, i da je on utabao put i bio inspiracija na njihovom životnom putu. Prisutnim se kratkim govorom obratio i v.d. glavnog imama MIZ Novi Travnik, Salih ef. Zukić.

Džematlije ovog džemata kao i brojni gosti koji su prisustvovali ovom skupu su uživali u melodičnom učenju mevludskog spjeva i ilahija kojim su ih počastili svršenici medresa džemata Lisac.

 

Cijeli tekst u narednom broju Preporoda od 1. januara

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine