digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Muftija bihaćki Hasan-ef. Makić u posjeti Medžlisu Bosanski Petrovac

Autor: Alem Jaganjac Mart 26, 2017 0

Dana 22. marta (srijeda) u službenoj posjeti Medžlisu islamske zajednice Bosanski Petrovac boravio je muftija bihaćki Hasan-ef. Makić.

 

Posjeta je upriličena s ciljem obilaska obrazovnih ustanova na području Medžlisa u kojima se izvodi nastava islamske vjeronauke. Zajedno sa cijenjenim muftijom kao koordinator muftijstva za islamsku vjeronauku bio je i Nurija-ef. Kazaferović, sekretar muftijstva.

Domaćin pri ovom susretu je bio Glavni imam Medžlisa Mirzet-ef. Spahić . Posjeta se sastojala od obilaska Mješovite srednje škole „Bosanski Petrovac“ gdje su prisustvovali času vjeroučitelja Halida Bobića i u Osnovne škole „Ahmet Hromadžić“ na času sa vjeroučiteljem Alemom Jaganjcem. Ovu priliku muftija Hasan-ef. je iskoristio da se upozna sa učenicima srednje i osnovne škole te da im se prigodnim govorom i obrati naglašavajući značaj odgojnih vrijednosti koje im prenose njihovi vjeroučitelji na časovima islamske vjeronauke. Kao sastavni dio ove posjete upriličen je sastanak i razgovor sa cijenjenim direktoricama spomenutih škola gospođama Besimom Kišljen i Mujesirom Kavaz pri kojem je Muftija je izrazio svoje zadovoljstvo te podršku radu vjeroučitelja u školama.

Podne namaz u Gradskoj džamiji cijenjeni mustija je iskoristio za susret sa vjernicima i uvid u vjerski život na području Medžlisa. Nakon toga je posjetio kancelariju Medžlisa kojoj uskoro slijedi građevinska rekonstrukcija.

Glavni imam Mirzet-ef. Spahić i vjeroučitelji Halid Bobić, Ermin Hromadžić i Alem Jganjac se izrazili svoje zadovoljstvo posjetom muftije bihaćkog te na sastanku nakon obavljene službene posjete dogovorili aktivnosti vezane za daljnju saradnju na polju nastave islamske vjeronauke na području Medžlisa IZ Bosanski Petrovac.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine