50godina.jpg
digitalbanner-naslovna7.jpg

Mladi iz Srebrenika u Podrinju

Autor: D.B. Februar 19, 2018 0

Mladi Medžlisa IZ-e Srebrenik, njih 50 su sa koordinatorom za rad mladih pri Medžlisu Srebrenik Emir-ef. Brašnjićem, u subotu, 17.2.2018. godine,  boravili u posjeti Podrinju: Srebrenici i Zvorniku.

U jutarnjim satima prvo su posjetili Divič, Zvornik, gdje ih je  dočekao Mehmed-ef. Tuhčić, imam džemata. Mehmed-ef. je mlade iz Srebrenika upoznao sa historijatom džemata kao i o vjerskom životu u ovom džematu. Nakon upoznavanja sa džematom domaćini su pripremili doručak za sve mlade iz Srebrenika.

Nakon Diviča mladi su posjetili Memorijalni centar Potočari, gdje su proučili Fatihu šehidima, a potom pogledali film o genicidu u bivšoj fabrici akumulatora, te obišli kompleks zgrade, gdje su pogledali fotografije o genocidu. Uposlenik centra je nakon pogledanog filma održao mladima predavanje o genocidu, dešavanja, preživljavanja, ubijanja... Nakon Potočara posjetili su grad Srebrenicu.

Po povratku su posjetili Zvornik i  lijepu zvorničku Riječansku džamiju, gdje su obavili zajednički namaz. Dobrodošlicu su im priredili Osman-ef. Šahbegović sa mladima Zvornika. Tu su se družili mladi dva Medžlisa, a nakon toga uslijedilo je predavanje o historiji Zvornika koje je održao Osman-ef. Šahbegović.  Domaćini su iskazali želju da uzvrate posjetu, što bi predstavljalo veliku čast za naš Medžlis istakao je Emir-ef. Nakon druženja u Zvorniku mladi su se uputili kući.

Koristimo priliku da se zahvalimo glavnom imamu Medžlisa Zvornik Haris-ef. Mustajbašiću, Mehmed-ef. Tuhčiću i Osman-ef. Šahbegoviću na predivnom dočeku i druženju. Medžlis IZ-e Srebrenik će i u budućnosti stavljati akcenat na mlade osobe, što je činio i u prošlom periodu.

00Slicica zelim Print

© 2017 Preporod All Rights Reserved. Implemented by HudHudPro - Video produkcija