digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Učenici mekteba Tutnjevac, Seona i Dedići boravili na Vlašiću

Autor: D.B. Februar 19, 2018 0

 

U subotu 17. februara, učenici  mekteba Tutnjevac, Seona  i Dedići, zajedno sa svojim muallimima hfz. Damir-ef. Jahićem, Haris-ef. Salibašićem i Aldin-ef. Imširovićem, nakon klanjanja sabah-namaza uputili su se prema Vlašiću na jednodnevnu ekskurziju. U subotu ujutro stigli su u prostorije islamskog centra džemata Kalibunar, gdje su im domaćini priredili srdačan doček, a o džematu i aktivnostima upoznao ih je Aljo-ef. Cikotić, imam džemata. Učenici su s oduševljenjem prihvatili posjetu džematu, nakon čega su se uputili na Vlašić.

U subotu prije podne obišli su znamenitosti Vlašića. Iskoristili su prelijep dan za druženje, sankanje te obilazak planine. Muallimi su iskoristili priliku da u sklopu mektepske nastave ukažu na značaj druženja, učenja, kao i sportskih susreta.

Nakon ikindije-namaza učenici su se uputili prema Travniku, gdje su obišli znamenitosti tog grada, a potom su objedovali. Nakon obilaska grada učenici su se uputili kući. Učenici su se sretni vratili svojim kućama u subotu u večernjim satima.

00Slicica zelim Print

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine