digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Takmičenje iz kiraeta u džematu Nemila

Autor: Ismail Jusufović April 01, 2018 0

U nedjelju 25.03.2018. godine poslije podne namaza u džematu Nemila organizirano je, treće po redu, takmičenje učenika mektebske nastave iz kiraeta.

 

U uvodnom dijelu, u prisustvu Muhamed ef. Bilčevića, roditelja i rodbine polaznika mekteba, prisutne je poselamio muallim džemata Ismail ef. Jusufović a uvodno ašare proučio je prošlogodišnji predstavnik mekteba džemata Nemila Muhamed Bošnjak.
Učešće na takmičenju je uzelo dvadeset učenika, jedanaest za mlađi i devet učenika za stariji uzrast.

Takmičari u mlađem uzrastu su bili: Erna Tufekčić, Sara Halilović, Sumeja Halilović, Sedina Gulamić, Mahir Hodžić, Osman Hasanović, Imad Tufekčić, Imran Ahmetspahić, Muris Halilović, Muamer Isaković i Harun Kozlić.
Za stariji uzrast učenika mekteba Nemila učešće su uzeli: Muhammed Ahmetspahić, Elmir Halilović, Ahmed Isaković, Ensar Krehmić, Kerim Mehić, Amela Huseljić, Amna Alićehajić, Medina Krehmić i Amna Spahić.

Članovi komisije koji su nadgledali i pratili ovo takmičenje bili su hfz. dr. Safet ef. Husejnović i hfz. prof. Fahir ef. Arnaut. Nakon što su preslušani svi kandidati komisija je donijela odluku i proglasila dvojicu najuspješnijih učenika.

Za mlađi uzrast prvo mjesto osvojio je Osman Hasanović, učenik šeste godine mekteba a za stariji uzrast prvo mjesto osvojio je Kerim Mehić, učenik osme mektebske godine. Osman i Kerim će predstavljati mekteb džemata Nemila na takmičenju polaznika mekteba na novou Medžlisa Zenica. Nakon što je komisija proglasila najuspješnije učenike, hafiz Fahir ef. je konstatovao da su svi takmičari pokazali dobro znanje te preporučio učenicima da i dalje uče i druže se s Allahovom knjigom Kur'ani Kerimom.

Na samom kraju programa učenici su nagrađeni novčanim nagradama a hafiz Safet ef. je proučio dovu.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine