digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Džemat Turbe: Godišnja pretplata na Preporod kao poklon

Autor: E.M. Januar 17, 2024 0
Mladi džemata Turbe su ovim činom ukazali na Nailov hizmet te skrenuli pažnju na vrijednost Preporoda i pisane riječi Mladi džemata Turbe su ovim činom ukazali na Nailov hizmet te skrenuli pažnju na vrijednost Preporoda i pisane riječi

Mreža mladih džemata Turbe (MIZ Travnik) u sklopu svojih planova za 2024. godinu već je realizovala jedan od njih, a riječ je o poklonu godišnje pretplate na Preporod redovnom džematliji i velikom hizmećaru džemata Turbe Nailu Kadriću

Prvi ovogodišnji primjerak Preporoda Nailu je uručen u nedjelju, 7. januara, poslije podne-namaza, u prisustvu Edin-ef. Memića, imama Malezija džamije i Elmedina Dervića, koordinatora Mreže mladih džemata Turbe.

Nail Kadrić inače je muhadžir iz Bosanske Gradiške koji se Allahovim emerom smjestio i ostao u džematu Turbe nakon rata. Njegovu privrženost džematu i spremnosti na rad kada je u pitanju džemat i džamija prepoznali su i članovi Mreže mladih džemata Turbe (njih 30) koji su od svojih sredstava uplatili godišnju pretplatu na Preporod i njime obradovali našeg Naila. Cilj ovog poklona je, osim prepoznavanja Nailovog angažmana, i to da se promoviše Preporod kao višedecenijska pozitivna vrijednost i projekat Zajednice, ali i pisana riječ i širenje dobrih i pozitivnih vijesti u moru onih crnih koje se jedna za drugom smjenjuju na displejima naših uređaja.

Ovo nije jedini projekat koji Mreža mladih džemata Turbe nastoji realizirati u ovoj godini, a da će u tome, ako Bog da, uspjeti neka kao dokaz posluže projekti koje su njeni aktivisti ostvarili u 2023. godini od kojih izdvajamo: organizacija iftara za mlade, učešće u omladinskim kampovima, aktivnosti na pomoći socijalno-ugroženim kategorijama, dodjela bajramskih paketića udruženju „Sreća za sve“ iz Travnika koja okuplja djecu s invaliditetom i mnoge druge. Mreži mladih džemata Turbe čestitamo na ovom i svim drugim projektima, a Nailu Kadriću želimo zdravlje te mir u kojem će čitati uvijek korisne sadržaje Preporoda.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine