50godina.jpg
digitalbanner-naslovna7.jpg

U Sarajevu: Potpisan ugovor o izgradnji kuća za tri porodice iz Svraka

Autor: B. P. Mart 17, 2015 0

Ugovor su potpisali Hamed ef. Efendić, rukovodilac Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice, Suad Spahić, pomoćnik načelnika općine Vogošća za urbanizam, i Kemo Karahmet, direktor Famos – gradnje, izvođača radova

 

U prostorijama Rijaseta IZ, 16. 3. 2015., u prisustvu muftije sarajevskog prof. dr. Enesa ef. Ljevakovića, potpisan je ugovor o izgradnji kuća za tri porodice iz Svraka čije su kuće stradale u klizištu 2014. godine. Ugovor su potpisali Hamed ef. Efendić, rukovodilac Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice, Suad Spahić, pomoćnik načelnika općine Vogošća za urbanizam, i Kemo Karahmet, direktor Famos – gradnje, izvođača radova. Izgradnju kuća sa po 150.000 KM finansirat će Rijaset i općina Vogošća. Kuće će se graditi u vogošćanskom naselju Hotonj, a rok gradnje je pet njeseci.

Tom prilikom Hamed ef. Efendić je izrazio zadovoljstvo što je došlo do potpisivanja ovog ugovora, te što se nastavlja kontinuitet Islamske zajednice u pružanju pomoći nastradalima u prošlogodišnjim poplavama. Efendić je kazao i ovo: „Rijaset Islamske Zajednice je u toku prošle godine, kada su se desile poplave, pa do sada, investirao preko 2.5 miliona KM u različite projekte. Projekti su realizirani na području Muftijstva tuzlanskog, Bosanskog Šamca, Doboja, Žepča, Banje Luke, Bihaća,Sarajeva."

Muftija sarajevski prof. dr. Enes Ljevaković kazao je da će se ovom akcijom stambeno zbrinuti tri porodice iz naselja Svrake čije su kuće nastradale u klizištu, te naglasio da Islamska zajednica i općina Vogošća vode računa o svom stanovništvu, posebno u slučajevima prirodnih nepogoda kao što su klizište i poplave.

Suljo Durić, jedan od budućih useljenika u ove kuće, zahvalio je svima koji su pomogli i pomažu nastradalima u poplavama i klizištima.

Realizaciju projekta u ime Rijaseta Islamske zajednice pratiće Ured za društvenu brigu čiji je rukovodilac Hamed -ef. Efendić.

© 2017 Preporod All Rights Reserved. Implemented by HudHudPro - Video produkcija