digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Predavanje prof. dr. Fatime Lačević

Autor: Decembar 27, 2016 0

U ponedjeljak, 27.12. sa početkom u 19h u velikoj sali Gazi Husrev-begove biblioteke je upriličeno predavanje emeritus prof. dr. Fatime Lačević u sklopu manifestacije "Selam, ya Resulallah".

 

Emeritus prof. dr. Fatima Lačević je održala prigodno predavanje na temu: Moderni svijet, upotrebe uma u obrazovanje i prirodno-naučno istraživanje - raskoš kosmosa vrijednosti u islamu. Kroz anegdote i brojne citate poznatih filozofa, prof. dr. Lačević je približila temu prisutnima.

Hor Medžlisa IZ-e Sarajevo je također uveličao ovu svečanost svojim izvedbama, te prisutne počastio uz kratke pauze predavanja prof. dr. Fatime Lačević.

Nakon završenog programa, glavni imam Medžlisa IZ-e Sarajevo dr. Ferid Dautović je uručio zahvalnicu, i znak manifestacije uz simboličnu hediju, što je tradicija ove manifestacije. Također, zahvalnica za učešće u manifestaciji je uručena i autoru izložbe "Muhammedijat", g. Ferid Abdulrahem Al Ali-ju, koja je bila upriličena u Brusa Bezistanu.

Koordinatorica aktivnosti je bila Adna Zulić-Kovačević.

Sljedeća aktivnost manifestacije "Selam, ya Resulallah" je u Bošnjačkom Institutu, Fondacije Adila Zulfikarpašića, 27.12. sa početkom u 19h, a radi se o aktivnosti "Večer sa Muhamedom Jusićem".

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine