digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Počela manifestacija "Dani Sejfulaha ef. Prohe"

U ponedjeljak, 05. marta 2018. godine s početkom u 19:45 sati u Galeriji Narodnog univerziteta u Konjicu upriličeno je svečano otvaranje manifestacije "Dani Sejfulaha ef. Prohe" Konjic-2018.

Manifestaciju je otvorio glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Konjic Refik ef. Delić koji se u svom obraćanju prisjetio i danas aktuelnih i poučnih detalja iz života Sejfulaha ef. Prohe. Nakon svečanog otvaranja manifestacije uslijedilo je izviđenje ilahija i kasida hora "Sejfullah" te nastavljeno sa programom pod nazivom „KAZIVANJE O MILJENIKU S.A.V.S.” u okviru kojeg je  dr. Mustafa Prljača odgovarao na pitanja vezana za život posljednjeg Allahovog Poslanika, Muhammeda, a.s.. Posebno mjesto u pitanjima moderatora  programa mr. Benjamina Mušinovića imale su teme važnosti znanja, odgoja, lijepog ponašanja, na koja je dr. Prljača dao veoma kvalitetne odgovore. Na kraju prve večeri ove manifestacije uslijedilo je otvaranje prve samostalne izložbe fotografija autora Nazifa Korića koju je najavio predsjednik fondacije "Lijepa riječ" Konjic Esad Bajić. Program je bio veoma dobro posjećen i organizatori se nadaju da će i naredne večeri ove manifestacije imati jednako dobar odziv građana Konjica i gostiju iz drugih mjesta. 

Program se nastavlja 9.marta u Galeriji Zavičajnog muzeja u Konjicu izložbom pod nazivom "Bosna i Hercegovina na crtežima" autora Admira Nezirovića i Saše Beltrama. Nakon toga u subotu 10.marta slijedi promocija knjige konjičkog pjesnika Aziza Nuhića "Arapsko proljeće" u Galeriji Narodnog univerziteta u Konjicu, u istim terminima u 19:45h.

Nizom programskih sadržaja ova manifestacija će trajati do 10. aprila 2018. godine.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine