digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Reisu-l-ulema čestitao Uskrs i Pesah

Sarajevo, 30. mart 2018. (MINA) - Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović, povodom katoličkog blagdana Uskrsa, uputio je čestitku nadbiskupu vrhbosanskom, kardinalu Vinku Puljiću.

U čestitki Reisu-l-uleme se kaže:

Vaša Eminencijo,
Povodom nastupajućeg velikog katoličkog praznika Uskrsa upućujem Vam najsrdačnije želje da pripadnici Katoličke crkve ove dane provedu u miru, slobodi, ljubavi, zdravlju i dobru.
Božija je volja da nas učini narodima i različitim vjerama kako bismo se međusobno upoznavali i kako bismo u drugima tražili sebe. On svoju Uzvišenost iskazuje stvarajući različitosti koje smisao imaju samo u jedinstvu. Prihvatajući jedni druge sa svim svojim posebnostima i razlikama mi prihvatamo volju Božiju. Neka nas i ovaj praznik sve još jednom podsjeti na našeg zajedničkog Stvoritelja i naše bosansko jedinstvo u različitostima.
U ime Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i u svoje osobno ime, čestitam Vam nastupajuće blagdane, kaže se u čestitki Reisu-l-uleme.

Sličica Želim Print

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je 29. marta čestitku i predsjedniku Jevrejske zajednice u Bosni i Hercegovini g. Jakobu Finciju povodom blagdana Pesaha.
Vaša Eminencijo,
„Svake godine Pesah sve sljedbenike Musaa/Mojsija (a.s.), ali i sve ljude podsjeti na trijumf života nad smrću, slobode nad ropstvom i vjere nad tiranijom. Želimo da i ove godine Vama, članovima Jevrejske zajednice u Bosni i Hercegovini i Jevrejske Opštine Sarajevo ovi blagdani proteknu u miru, slobodi, ljubavi, zdravlju i dobru.
S povjerenjem u ljudskost i nadom u međureligijski dijalog još jednom Vam želim čestitati blagdan Pesaha" , stoji u čestitki reisu-l-uleme Kavazovića.

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine