50godina.jpg
digitalbanner-naslovna7.jpg

Iftar u Predstavništvu Islamske zajednice u Briselu

Uprava za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini sinoć je u Predstavništvu Islamske zajednice pri Evropskoj uniji u Briselu organizirala iftar za predstavnike institucija Europske unije kao i predstavnike Bosne i Hercegovine u Briselu.

 

Iftaru su, između ostalih, prisustvovali članovi Europskog parlamenta, funkcioneri Europske komisije i Službe za vanjske poslove EU-e (EEAS) kao i Misije Bosne i Hercegovine pri Europskoj uniji na čelu sa Nj.E. ambasadoricom gospođom Lidijom Topić. Iftaru je prisustvovao i Bakir-ef. Halilović, glavni imam za Benelux i imam u Antwerpenu. Organizacija iftara u Briselu je nastavak aktivnosti i saradnje Islamske zajednice sa institucijama Europske unije.

Domaćini iftara su bili: dr. Dževada Šuško, šefica Odjela za Zapadni svijet pri Upravi za vanjske poslove i dijasporu, Muhamed Jusić, savjetnik Reisu-l-uleme za medije i Senaid Kobilica, šef Predstavništva IZ-e pri Europskoj uniji. Domaćini su se obratili prisutnima zahvalivši im na dolasku i dosadašnjoj saradnji. Iftar je bila prilika za razgovor o zajedničkim projektima.

© 2017 Preporod All Rights Reserved. Implemented by HudHudPro - Video produkcija