digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Počela vjersko-kulturna manifestacija „Lastavica 2018.“

Autor: Avgust 01, 2018 0

Zenica, 30. 07. 2018. - Na Zeničkoj Musalli održana je press konferencija povodom vjersko-kulturne manifestacije „Lastavica 2018.“, na kojoj je predstavljen program manifestacije, koji će biti realiziran od ponedjeljka, 30. jula do nedjelje, 05. augusta 2018. godine.

Na press konferenciji učestvovali su članovi organizacionog odbora Manifestacije ''Lastavica'': Edin ef. Kavazović, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva zeničkog, gosp. Adnan Husić, rukovodilac službe za administrativne, pravne, ekonomske i finansijske poslove Muftijstva zeničkog, mr. Jakub ef. Salkica, glavni imam Medžlisa IZ Zenica, mr. Fuad ef. Omerbašić, glavni imam Medžlisa IZ Tešanj, Izet ef. Čamdžić, glavni imam Medžlisa IZ Zavidovići i g-đa Amna Sofić, predsjednica BZK ''Preporod'' Zenica.

U okviru predstavljanja programa manifestacije ''Lastavica 2018.'' najavljeno je, između ostaloga, da će u Zenici, Zavidovićima i Tešnju biti organizirana promocija knjige Ilmihal autora Abdulvehaba Ilhamije Žepčaka i knjige ‘’U potrazi sa svetim – Dovišta na području Muftijstva travničkog’’ autora dr. Elvira Duranovića, da će u srijedu 01. augusta u džematu Puhovac, Medžlis IZ Zenica, biti organiziran Omladinski mevlud Mreže mladih Muftijstva zeničkog, da je u petak 03. augusta planiran program ''Večer Kur'ana'' u Vrandučkoj Tvrđavi, te da će centralni program manifestacije biti održan na platou Lastavica, u nedjelju 05. augusta, uz lastavičke poruke muftije zeničkog doc. dr. Ejub ef. Dautovića i muftije mostarskog mr. Salem ef. Dedovića.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine