digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

U Kiseljaku održana promocija knjige „Riječ po riječ“

Autor: April 04, 2016 0

U organizaciji Udruženja Ilmijje u Kiseljaku je u Srijedu, 30.03.2016. godine održana promocija knjige „Riječ po riječ“, autora Bajrve Perve. Promocija je uprilićena u prelijepim prostorijama Vakufsko – administrativnog centru u Kiseljaku. O knjizi su govorili Bajro Perva i prof. Mustafa Spahić

Na početku, prisutnima su zaželili dobrodošlicu glavni imam Medžlisa islamske zajednice Kiseljak, Kenan ef. Bajrić i predsjednik Ilmijje OO Kiseljak Mirza ef. Bilić. Učesnici ove promocije su bili i učenici O.Š. „Kiseljak 1“, na ćelu sa nastavnicom bosanskog jezika, Zehrom Šljivo, koji su ovim povodom pripremili pjesme autora Bajre Perve, a koje se nalaze u školskim udžbenicima. Učenici su prelijepom izvedom pjesama uljepšali ovu svećanost.

Knjiga „Riječ po riječ“ je zbirka odabranih razgovora sa poznatim ličnostima iz vjerskog, kulturnog, političkog i javnog života. Cilj objavljivanja ove zbirke jest očuvati iskustva, misli i poruke sagovornika koja će budućim naraštajima biti ne samo poruka o jednom vremenu već i životni putokaz.

Bajro Perva rođen je 1954. godine u Jaseniku kod Konjica. Osnovnu školu je završio u rodnom kraju, zatim „Gazi Husrev – begovu“ medresu u Sarajevu, te Institut za novinarstvo i komunikologiju. Bio je u više navrata predsjednik BZK Preporod, a trenutno je član matičnog odbora. Bio je urednik u više radio i TV kuća. Trenutno je urednik emisije na Radiju Islamske zajednice „BIR“ koja nosi naziv „Jeli nam do smijeha“. Od 1980. godine je novinar IIN Preporod. Autor je osam knjiga, ilahija, kasida i sevdalinki.

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine