digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Promocija: Hercegovački naučnici i tradicija istraživanja u Hercegovini

Autor: S.S. Februar 16, 2017 0

U  Gradskoj vijećnici grada Mostara , 8. februara, upriličeno je predstavljanje Zbornika radova sa naučnog skupa “Hercegovački naučnici i tradicija istraživanja u Hercegovini” koji je održan u decembru 2015. godine.

U Zborniku su predstavljena 45 od pristiglih 54 naučna rada, i to iz različitih oblasti: historiografije, arheologije, etnomuzikologije, književnosti, prirodnih nauka i dr.
“Zbornik ovakve prirode, koji obuhvata historijat nauke u Hecegovini, do sada ne postoji – istakla je ministrica  Elvira Dilberović, te dodala da u 2017. godini Federalno ministarstvo za obrazovanje i nauku namjerava organizirati naučni skup koji će obuhvatiti historiju nauke u cijeloj BiH.Kao odgovorni urednik Zbornika Šaban Zahirović je prikazujući ga, istakao: “Zbornik bi trebao najviše poslužiti mladim ljudima da se ne opuste i ne posustanu, već da učestvuju, da se bave istraživanjem i da se jednog dana nađu između korica ovakvih i sličnih zbornika”.
O Zborniku su pored  ministrice Dilberović i urednika ovog izdanja Šabana Zahirovića govorili prof.dr. Jakov Pehar, te prof.dr. Elvir Zlomušica.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine