digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Dan državnosti Bosne i Hercegovine u džematu Seattle

Autor: Novembar 24, 2016 0

U subotu, 19. novembra, 2016. godine, bošnjačkom džematu Seattle (Islamic Community of Bosniaks in Washington) održan je prigodam program povodom 25. Novembra - Dana državnosti Bosne i Hercegovine.


Specijalni gost ovogodišnjeg programa bila je Ajla Delkić izvršna direktorica Savjetodavnog vijeća za Bosnu i Hercegovinu (ACBH) koje djeluje i lobira za interese Bosne i Hercegovine u Washington D.C.
 Tom prilikom provedena je i akcija prikupljanja novčanih sredstava kako bi Savjetodavno vijeće moglo nastaviti svoju misiju te raditi na zastupanju bosansko-hercegovačkih interesa u glavnom gradu Sjedinjenih Američkih Država.
Na ovoj manifestaciji prezentirana je i izložba Historja Bosne i Hercegovine Irfana Mirze o kojoj smo već pisali na ranije. Vrijedi napomenuti da je Alja Delkić gostovala i u džematu BECO u Portlandu, Oregon gdje je predstavila misiju, ciljeve i zadatke Savjetodavnog vijeća , a džemat BECO je također sprove akciju prikupljanja novčanih sredstava za pomoć u radu ove organizacije.
Koristimo ovu priliku da napomenemo naše čitaoce na pismo reisu-l-uleme mr. Husein ef. Kavazovića o važnosti ove organizacije na predstavljanju naše domovine u najboljem svijetlu u Washington D.C.-u, te našoj dužnosti da novčano i na sve druge moguće načine pomognemo Savjetodavnom vijeću u radu. Posjetite njihovu stranicu - www.acbh.org - i pomognite rad Savjetodavnog vijeća za Bosnu i Hercegovinu.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine