digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Počelo ovogodišnje takmičenje Hind

Autor: Decembar 22, 2016 0

Snimanjem prve dvije emisije u sobotu i nedjelju, 17. i 18. decembra 2016. godine, u Islamskom centru na Kalibunaru u Travniku počelo ovogodišnje takmičenje za djecu u učenju napamet određenih kur'anskih sura za područje Muftijstva travničkog pod nazivom "Hind". 

Glavni imam MIZ Travnik, mr. Salih-ef. Indžić otvorio je četvrto po redu takmičenje "Hind" koje ove godine organizuje Škola Kur'ana Muftijstva travničkog "Ebu Bekr Es-Siddik" u saradnji sa Medžlisom IZ Novi Travnik. Na početku takmičenja sa više informacija prisutnima se obratio i Fahrudin-ef. Haseljić.

Sa područja Medžlisa IZ Travnik na takmičenje se prijavilo 96 učesnika, koje će učestvovati u četiri kvalifikacijske emisije. Za sve takmičare, bez obzira na uspjeh, pripremljene su prigodne nagrade.

Komisiju i ove godine čine predsjednik, mr. Aljo-ef. Cikotić, imam džemata Kalibunar u Travniku i članovi, i dr. hfz. Sead-ef. Mekić ima sultan Ahmedove džamije u Bugojnu i Rešad-ef. Lendo, sekretar Muftijstva travničkog. 

Ove godine organizovanje takmičenja Hind pored glavnog donatora pomogli su i organizacija Bejtuš-šarika el-hajrijje i kompanija ABRAS doo. 

Nakon prve dvije kvalifikacijske emisije u finale su prošli: 

- u kategoriji predškolski uzrast: Skoko Bakir,

- te u kategoriji sure El-Mulk: Skoko Ahmed, Grabus Ammar, Hadžić Sajra, Lepir Besima i Radovović Merdijja.

Prva emisija ovogodišnjeg takmičenja "Hind" biće emitovana na MTV Igman u subotu 24.12.2016. godine u 21:00, a reprize u nedjelju 25.12. u 17:00 i utorak 27:12. u 10:05.  Druga emisija biće emitovana u srijedu 28.12. u 20:00, a reprize u četvrtak 29.12. u 17:00 i u petak 30.12. u 15:00.

Sve naredne emisije biće emitovane u ovim terminima. Subotom i srijedom premijerno, a drugim danima reprizno izdanje.

Povezani članci (po oznakama)

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine