50godina.jpg
digitalbanner-naslovna7.jpg

Primjer ljepote - džemat Charlotte

Autor: April 30, 2017 0

U petak navečer, 28. aprila ove godine, povodom obilježavanja pete godišnjice od proklanjavanja šarlotske ljepotice, jedine bošnjačke džamije u  saveznim državama North Carolina i South Carolina, kao gost predavač boravio je hafiz Muriz ef. Mešić, imam džemata BICC Chicago.

 
U prelijepom džamijskom ambijentu, te uz još ljepšu džematsku atmosferu, on je kazivao o čovjekovoj potrebi da komunicira sa Dragim Bogom, sa drugim ljudima i sa samim sobom navodeći mnoštvo kur'anskih primjera. Otuda je i ovo druženje Bošnjaka Charlottea sa dragim gostom bio svojevrstan razgovor, a kako reče hafiz Mešić: "Svaki iskreni razgovor sa sobom donosi olakšanje!"
 
Imam džemata ICBNC, vrijedni Sead ef. Isović, predstavio je bogat sadržaj aktivnosti koje se dešavaju u tom džematu, a nakonsvečanog otvaranja nove džamije 2015.godine ovaj džemat doživljava istinski preporod.
 
Mektebsku nastavu pohađa preko četrdeset učenika, a u planu je izgradnja i Omladinskog kulturnog i sportskog centra te uspostavljanje vlastitog mezarja u okviru džamijskog harema.
 
Jedan od domaćina ovog druženja, pored predsjednika Midhada i čestitog džematskog Odbora, bio je i prof. Mirsad Hadžikadić, donedavni predsjednik Sabora ICNAB-a i jedan od velikih aktivista.
 
Sve pohvale i sestrama koje su u velikom broju prisustvovale ovom  druženju i za tu priliku pripremile prelijepu i bogatu sofru.

© 2017 Preporod All Rights Reserved. Implemented by HudHudPro - Video produkcija